Насловна Политика У страху су велике очи: Полиција ће штитити Тачија

У страху су велике очи: Полиција ће штитити Тачија

0
ПОДИЈЕЛИ

gejparada-policija

Протест испред виле Горица, планиран за петак, поводом доласка Хашима Тачија, је одобрено, а полиција неће дозволити изазивање инцидената, саопштио је помоћник директора Управе полиције Никола Јањушевић.

Тачи, борави у посјети Црној Гори, а Савез удружења расељених у Црној Гори, Удружење Црногораца Метохије и Удружење породица несталих и киднапованих на Косову и Метохији „Божур“, организоваће сјутра протест.

Окупљање је, како је рекао Јањушевић, пријављено Центру безбједности Подгорица у законском року, па је, сходно Закону о јавним окупљањима, одобрено.

Он је саопштио да је организатор окупљања, Савез удружења расељених, избјеглих и прогнаних у Црној Гори, детаљно упознат са обавезама које је, сходно овом Закону, организатор дужан да испуни.

Оптималан број полицијских службеника, који ће тог дана бити ангажован на мјесту јавног окупљања, ће сходно законским овлашћењима предузети превентивне а по потреби и репресивне мјере и радње на одржавању стабилног јавног реда и мира“, казао је Јањушевић.

Према његовим ријечима, припадници Управе полиције предузеће све мјере и активности предвиђене Уставом и законима да обезбиједе стабилан јавни ред и мир.

Полицијски службеници неће дозволити изазивање инцидената прије, за вријеме и након одржавања овог догађаја на мјесту на којем ће се одржати, као и на територији Главног града и шире, па ће у случају чињења деликата – прекршаја или кривичних дјела, одлучно дјеловати како би се у најкраћем року успоставио стабилни јавни ред и мир, односно сузбило било какво инцидентно или деликтно понашање“, казао је Јањушевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here