Насловна Насловна УП у страху и прије него је саслушан Вукотић о „полицајцима на...

УП у страху и прије него је саслушан Вукотић о „полицајцима на списку мафије“

0
ПОДИЈЕЛИ

Из Специјалног државног тужилаштва јуче нијесу хтјели да прецизирају да ли ће испитивати и раније наводе Которанина Јована Вукотића, да су поједини полицајци на платном списку мафије, пишу Вијести, додајући да су из СДТ-а поновили да су формирали предмет поводом Вукотићевих навода објављених у том дневном листу.

“Поступак се налази у фази извиђаја у оквиру којег ће се предузети све законом предвиђене радње како би се утврдиле чињенице. СДТ ће благовремено обавјештавати јавност о даљем току поступка”, наводи се у одговору СДТ-а Вијестима.

Лист подсјећа да су из Управе полиције јуче поново коментарисали наводе Вукотића, који је раније саопштио да у тој служби има десетине корумпираних високопозиционираних полицајаца – криминалаца који помажу криминал, сплеткаре, крију убице… Казали су да објављивање тих “тешких оптужби, спекулација и конструкција, без иједног доказа”, може имати и далекосежније посљедице по углед и безбједност полицијских службеника “који су прозвани, или на које се у текстовима сугерише”.

УП: Цртање мета на полицајцима

Вијести нису објавиле списак наводних “прљавих” полицајаца, но из УП је речено да су неки “прозвани или је остављено да их јавност ‘препозна” и да им се на тај начин цртају мете.

Полиција тврди и да ће “сва лица за која се утврди да су у свему овоме прекршила закон на било који начин, ма чиме се бавила, ће за учињено и законски одговарати”

Јововић: Одговорите зашто нисте пошли код Вукотића у затвор

jovovic

Главни и одговорни уредник Вијести Михаило Јововић тражио је јуче да Управа полиције одговори на само једно питање – зашто Јована Вукотића нијесу ништа питали док је био у затвору?

“Менаџмент Управе полиције, који оптужује Вијести да цртају мете њиховим неименованим службеницима и руше њихов углед, умјесто што се лажно куну да приљежно истражују сваку тврдњу о незаконитостима у полицији, што подразумијева и ‘прљаве’ полицајце, у овом случају дужни су да одговоре само на једно питање: зашто нијесу током седам мјесеци прошле године отишли код Јована Вукотића у спушки затвор, и питали га има ли доказе за јавне тврдње веома сличне онима из Вијести? Умјесто тога, они таргетирају Вијести, и дају материјал клозетским медијима да то што даље шире“, казао је Јововић, додајући да су на сличан начин таргетирали и главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, који се дрзнуо да ухапси двојицу инспектора поводом крађе доказа у једном деликатном будванском случају.

„Не ваљају им медији, не ваља им Катнић, а менаџмент ревносно истражује све незаконитости ‘у служби'“, додао је главни уредник Вијести.

Подсјећамо да је наводни вођа шкаљарског клана Вијестима у електронској комуникацији саопштио имена неколико полицијских функционера, инспектора и бивших тајних агената за које тврди да су на платном списку мафије.

“Знам који је од помоћника директора Управе полиције узима 20.000 еура мјесечно од криминалаца и који је полицијски начелник узео 100.000 еура од криминалаца. Знам и који је инспектор на платном списку мафије већ четири године…”, казао је он Вијестима, које подсјећају да је Которанин и у априлу 2015. јавно оптужио инспекторе да су на платном списку мафије, а полиција му тада није понудила да конкретизује оптужбе, иако им је био доступан – ту поруку послао је док је био иза спушких решетака.

Которска полиција јуче је пронашла “скровиште”, за које је у Дану објављено да га користе чланови кавачког клана. Тај лист јуче је објавио да се склониште налази у близини куће Радоја Звицера, којег је полиција означила као једног од вођа тог клана.

Полиција је званично саопштила да је та просторија прегледана и да су извршили увиђај.

“Прегледом нису пронађени оружје или други недозвољени предмети који упућују на извршење кривичног дјела. Свакако ће сви евентуални трагови бити изузети и достављени на вјештачење Форензичком центру“, стоји у званичном саопштењу полиције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here