Насловна Друштво У Србији од земљотреса оштећено 100 кућа

У Србији од земљотреса оштећено 100 кућа

0
ПОДИЈЕЛИ

Према првим подацима у земљотресу који се синоћ догодио у Србији оштећено је око 100 кућа, а како преносе медији, још један земљотрес догодио се ноћас у региону Косјерића.

zemljotres11

Предсједник општине Косјерић Милијан Стојанић потврдио је да је у земљотресу који је синоћ захватио регион те општине оштећено 100 кућа.

„Прве информације говоре да има штете, поготово на рубном дијелу општине, у Ражани и селу Мрчичхи и негдје око 100 кућа је оштећено. Штета је према првим процјенама од пет до 10.000 евра“, рекао је он за РТС.

Стручне комисије ће, како је најавио, данас обићи неколико села након чега ће бити прецизно утврђена висина штете.

„Процјена је око сто кућа, али неће се на томе завршити, јер има дјелова гдје је велики снијег и гдје немамо још приступ. Интензитет у епицентру процијењен је на ИИИ-ИВ степена Меркалијеве скале. Земљотреси оваквог интензитета не могу изазвати оштећења на објектима у епицентралној области“, наводи се на сајту Републичког сеизмолошког завода Србије.

Земљотрес магнитуде 2,5 Рихтерове скале догодио се ноћас у 1.21 у региону Косјерића.

„Интензитет у епицентру процењен је на ИИИ-ИВ степена Меркалијеве скале. Земљотреси оваквог интензитета не могу изазвати оштећења на објектима у епицентралној области“, наводи се на сајту Републичког сеизмолошког завода Србије.

Подсјетимо, земљотрес магнитуде 4,6 јединица Рихтерове скале погодио је регион Косјерића синоћ око девет часова увече. Епицентар земљотреса налазио се око 19 километара од Ваљева и 90 километара југозападно од Београда, у ком се такође осјетио снажан удар.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here