Насловна Друштво У Сирији ухапшен црногорски држављанин: За побуњенике шверцовао дрогу и оружје

У Сирији ухапшен црногорски држављанин: За побуњенике шверцовао дрогу и оружје

3
ПОДИЈЕЛИ

sirijski teroristi

Тридесетседмогодишњи Беранац Иван Поповић ухапшен је у Дамаску, главном граду Сирије, када су тамошњи полицајци код њега пронашли дрогу и оружје које је, наводно, планирао да прошверцује побуњеницима на ратиштима.

Поповић је ухапшен у планираној акцији, пошто је сиријски локални комитет имао информацију о кријумчарима наркотика и оружја за „слободну сиријску војску”.

Међу њима се нашао и држављанин Црне Горе, због чега је праћено његово кретање, потврђено је “Дану” из више извора.

Приликом хапшења, како сазнаје Дан, код њега су пронађена 6,2 килограма хероина, 23 килограма експлозива тротил и 137 каписли које се користс за детонацију експлозивних направа. Он је ухапшен у комбију марке „мерцедес вито” са лажним црногорским регистарским ознакама, које су биле ручно израђене.

Поповић је рођен у Беранама, а последњих година је живио у Будви, гдјe је 2000. године запаљен његов аутомобил. У полицији су сумњали да је то била опомена каматаша којима је дуговао новац. Поповић се у Будви бавио трговином, а повремено је пловио за аустралијске компаније.

Црну Гору је напустио у децембру 2012. године, када се са породицом одселио у Париз.

Након хапшења, Поповић је спроведен у затвор, гдје ће чекати исход судског поступка због покушаја помагања побуњеницима на тамошњим ратиштима.

У црногорском парламенту за март је заказана расправа о измјенама Кривичног законика, којима су, између осталог, предвиђене затворске казне за црногорске држављане који учествују у сукобима на ратиштима у иносгранству. Тај предлог дао јe посланик Демократског фронта Зоран Миљанић.

Према том приједлогу, који је прихватила Влада, особе које подстичу и ангажују држављане Црне Горе ради учешћа у ратним сукобима ван државних граница биће кажњене казном затвора од пет до десет година. Миљанић је раније оцијенио да Црна Гора греба да створи правни оквир за кажњавање грађана који учествују на страним ратиштима како би их обесхрабрила и спријечила да учествују у терористичким активностима.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Uopšteno govoriti o poštenju čitave jedne države je čista glupost a isto govoriti pod izmišljenim NIK-om je čista pakost i podmuklost!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here