Насловна Политика У Републици Српској формиран Савез за промјене

У Републици Српској формиран Савез за промјене

1

republika srpska

Данас су у Републици Српској једанаест опозиционих парламентарних и већи број невладиних организација потписали Декларацију о оснивању Савеза за промјене.

Основни циљ овог Савеза је развој и напредак РС као равноправног ентитета унутар БиХ, опредјељење за чланство БиХ у ЕУ, као и јачање специјалних веза са Србијом.

Савез за промјене чију окосницу чине Српска демократска странка (СДС), Партија демократског прогреса (ПДП) и Народни демократски покрет (НДП), наступиће у октобру на општим изборима као јединствен политички блок, са заједничким кандидатима за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ, с циљем формирања законодавне и извршне власти на свим нивоима у РС и БиХ.

,,Доласком на власт Савез за промјене ће инсистирати на санкционисању друштвених деформација и неправди, одмах ће процесуирати носиоце криминала и корупције у РС и одузети незаконито стечену имовину. Јавно ћемо објавити све афере, тајне уговоре и њихове актере који су РС и њеним грађанима проузроковали штету од више милијарди марака“, пише у Декларацији.

Прије потписивања Декларације прочитан је Проглас у којем је поручено да ,,ко тврди да воли и штити РС, не смије да је поткрада, не смије да њеном народу чини неправду и не смије да га гура у сукобе“.

Потписници Декларације истакли су потребу за промјене у РС јер ,,народ тражи правду, борбу против корупције, тражи покретање привреде и радна мјеста“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here