Насловна Друштво У Подгорици за двије седмице 362 пожара

У Подгорици за двије седмице 362 пожара

0
ПОДИЈЕЛИ

На територији Подгорице пожари су учестали, а у прве двије седмице јула забиљежено је 362, казао је командир службе заштите Главног града Андрија Чађеновић.

pozartuzi1

„Јутрос имамо активне пожаре у Пиперима, у селима Сеоце и Каменик. Тамо је доста неприступачан терен и велика надморска висина, тако да смо контактирали Директорат за ванредне ситуације са захтјевом да ангажује дромадере, који су већ полетјели“, рекао је Чађеновић агенцији МИНА.

Он је казао да ће дромадери прво надлетјети територију да процијене да ли могу да реагују, а да ће онда покушати да локализују и те пожаре.

„На локацији Радовче до раних јутрањих часова дјеловале су екипе које су браниле да не дође до веће материјалне штете јер се пожар спустио до неких викендица“, рекао је Чађеновић.

Он је навео да су пожари у Подгорици учестали.

Од 1. до 14 јула имали смо 362 пожара, док смо током читавог јула прошле године имали 156 пожара. Видите по подацима колико је ова пожарна сезона тежа и озбиљнија од прошле и колико нас још посла чека током јула, а према дугорочној временској прогнози, и током августа“, указао је Чађеновић.

Он је додао да је у понедјељак било активно 40 пожара и да је служба имала много посла.

Према његовим ријечима, радило се о пожарима отвореног типа, горјели су ниско растиње и трава, без веће материјалне штете али на доста локација.

„Пожари су јуче забиљежени у већини дјелова Гчлавног града- од Шипчаника, Вуксан Лекића, Миљеша, Ботуна, село Врањ, Дучићи, Смоковца, Дукље, извориште Боље сестре, мјесне заједнице Загорич и Коник, Његошев парк, Толошка шума, Мало брдо, Плавница, Голубовци, Доња Горица“, навео је Чађеновић.

Он је казао да су сви ти пожари локализовани.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here