Насловна Друштво У Подгорици ухапшен Рус кога Москва потражује због убиства четири особе

У Подгорици ухапшен Рус кога Москва потражује због убиства четири особе

0
ПОДИЈЕЛИ

Подгоричка полиција је ухапсила Ивана Бегајева (49) држављанина Руске Федерације, кога Интерпол потражује због убиства четири особе.

interpol

„Правосудни органи Руске Федерације потражују Ивана Бегајева ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води пред Совјетским окружним судом у Владикавказу, због сумње да је на територији Руске Федерације починио кривично дјело убиство двије или више особа извршено у групи по претходном договору, као и кривична дјела незаконито присвајање, пренос, продаја, чување, транспорт или ношење ватреног пружја, његових основних дјелова, муниције, експлозива или експлозивних уређања – такође извршено у групи по претходном договору, из кривичног Законика Руске Федерације“, саопштено је из Управе полиције.

Он се сумњичи да је у саучесништву убио четири особе.

„Наиме, сумња се да је Бегајев у Владикавказу у Руској Федерацији, у октобру 2008. године, заједно са саучесницима, из ватреног оружја испалио 45 хитаца у шефа Одјељења за потраге МУП-а у Сјеверној Осетији – Аланији и у његовог сина, који су преминули усљед повреда које су задобили. Он се такође сумњичи и да је у децембру 2008. године у истом граду, заједно са саучесницима, из ватреног оружја испалило око 20 метака у двије особе која су такође преминуле“, саопштено је из Управе полиције.

Рус је приведен судији за истрагу Вишег суда у Подгорици, који је за њега донио рјешење о одређивању екстрадиционог притвора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here