Насловна Политика У петак ће се знати да ли Которани опет иду на изборе

У петак ће се знати да ли Которани опет иду на изборе

3
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник СНП Котор и предсједавајући Скупштине општине Котор Бранко Баћо Ивановић сазвао је 2. сједницу Скупштине општине Котор за петак, 30. децембра у 9 часова. Уколико на тој сједници остали дио опозиције с њима не изгласа Одлуку о привременом финансирању општине Влада Црне Горе стиче право да, због нефункционисања локалне самоуправе уведе привремене мјере, распусти Скупштину општине Котор и доведе до расписивања нових избора.

„На дневни ред ове сједнице уврстио сам само једну тачку и то – Одлуку о привременом финансирању општине Котор за период јануар-март 2017. године, коју је предложио Клуб одборника СНП-а. Законом о финансирању локалне самоуправе чланом 44 прописано је да се Буџет општине мора донијети до 31.децембра, а уколико се буџет не донесе у том року онда се мора донијети Одлука о привременом финансирању. Како не постоје услови да се до 31.децембра донесе Буџет за 2017. годину, Клуб одборника СНП-а је припремио и у скупштинску процедуру јуче предао Одлуку о привременом финансирању“, наводи се у саопштењу Ивановића.

Доношењем Одлуке о привременом финансирању, како објашњава, омогућава се несметано функционисање локалне самоуправе и пружање услуга грађанима Котора до доношења Буџета.

„За случај да Одлука о привременом финансирању не буде донијета, Влада Црне Горе стиче право да, због нефункционисања локалне самоуправе уведе привремене мјере, распусти Скупштину општине Котор и доведе до расписивања нових избора. СНП очекује да ће 14 одборника из редова ДФ-а, Демократа, СДП и ГП УРА својим гласовима подржати СНП-ов предлог Одлуке о привременом финансирању, јер је то једини модел којим се онемогућава распуштање Скупштине општине Котор од стране Владе Црне Горе и расписивање нових избора, а обезбјеђује редовно пружање услуга грађанима“, наводи се у саопштењу.

СНП, како се додаје, сматра да је дужност партија које раде на договору за формирање нове власти да подршком овој одлуци покажу своју одговорност према грађанима Котора и онемогуће, како кажу, очигледно планиран сценарио да живот у Котору стане 1.јануара, јер без ове одлуке, како додаје, не би постојао законски основ за финансирање рада јавних служби и пружање услуга грађанима.

„Присуство и гласање о Одлуци о привременом финансирању општине Котор на сједници у петак биће најозбиљнији тест нивоа одговорности нове скупштинске већине према грађанима Котора. Свјестан одговорности као предсједавајући Скупштине општине, али и као предсједник СНП Котор, јуче сам сазвао и одржао у просторијама СНП састанак са представницима Демократа, ДФ, СДП и ГП УРА прије одржавања Колегијума предсједника Скупштине општине, на којем сам их упознао са намјером и разлозима за предлагање Одлуке о привременом финансирању и могућим последицама њеног недоношења“, закључује Ивановић.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Избора ће бити ако то одговара ДПС-у,исто вјероватно када и у Никшићу.То што Бранко Ивановић злоупотребњава функцију пресједавајућег је за сваку како политичку тако и људску осуду како њега лично тако и партије којој припада.Нит је он нити странка којој припада толико незнавени да не знају да спесједавајући коститутивне сједнице нема статутарна овлаштењ да предлаже акте из домена извршне власти.О каквом то колегијуму предсједника скупштине он говори.Ваљда је сваком јасно да је ово урађено договором са ДПС-ом.ДПС једино интересује да се премости финансирање за први квартал следеће године.

  • 0
   0

   Бранко Ивановић јесте крив – али криви су и они око њега који му тапшу….а посебно „врсни“ сручњак Милорад Вукшић,који вири испод Јоничине сукње, глумећи Света Маровића, док даје (не)правна тумачења! Таквог правника није било од када је прасе реп искривило!
   Гдје сте сада гласачи СНП-а у Котору, што сте главе погнули? Јесте ли гласали за овакав СНП и зато што сте им ВЈЕРОВАЛИ ДА ЋЕ СИГУРНИМ КОРАКОМ ИЋИ СА ДПС-ом?
   Сада је више него очигледно да је Драго Ђуровић васкрснуо у Котору,у лику Бранка Ивановића, Милорад Вукшића …….!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here