Насловна Политика У нападу исламиста погинуло 115 људи

У нападу исламиста погинуло 115 људи

0
ПОДИЈЕЛИ

Број погинулих и нападу исламиста на прометну пијацу у Хан Баби Сааду, попео се на 115 људи, а најмање 170 је повређено, саопштила је ирачка полиција. Напад се догодио у петак увече.

Mideast Syria

Жртве су углавном шиити који су се окупили да означе крај исламског месеца рамазана, који се за њих завршава дан раније него са сунитске муслимане, преноси АП.

Полиција је саопштила да је мали камион експлодирао на препуној пијаци у Кан Бени Сааду, па се прослава брзо претворила у сцену ужаса, са деловима тела разбацаним широм, тржнице.

Представници болнице потврдили су број жртава, али су сви анонимно говорили, јер немају овлашећења да дају изјаве медијима.

Припадници екстремистичке групе Исламска држва преузели су јуче одговорност за експлозију која се догодила на 30 киломера од Багдада.

ИД користила хемијско оружје против Курда

Сиријска опсерваторија за људска права објавила је са су џихадисти Исламске државе користили отрован гас у борбама у курдским селима прошлог месеца.

Претпоставке о коришћењу хемијског оружја су постојале и раније, али у документима постоји детаљан план напада хемијским оружјем 28. јуна, објавила је Опсерваторија.

Како пише “Раша тудеј“, неколико курдских војника преживело је тровање, а лабораторијске анализе су доказале да су екстремисти користили отрован гас за нападе.

Још увек није познато да ли је у питању хлор или неки други гас.

Како се наводи, ово је први документ који доказује да Исламска држава користи хемијско оружје.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here