Насловна Политика У Москви Оландова изјава о укидању санкција није дочекана на ура

У Москви Оландова изјава о укидању санкција није дочекана на ура

0
ПОДИЈЕЛИ

Званична Русија је – додуше, не са највишег нивоа – показала опрез према изјави Франсоа Оланда да Европа треба да укине санкције уведене против Москве уколико дође до „прогреса поводом Украјине“.

20302

Први заменик шефа посланичке групе владајуће Јединствене Русије, Франц Клинчевич, оценио је да је та изјава  француског председника „неадекватна и необјективна“.

Нагласио је да Русија није увучена у догађаје у Украјини и да на њој не лежи одговорност за „деструктивне процесе повезане са заоштравањем санкцијашке политике“.

Да, то је необјективна и неадекватна изјава. Сви они (на Западу) понашају се лицемерно. Ситуација на Украјини повезана је само са једним: са деструктивним процесима око Русије. Наша земља је у те процесе увучена против своје воље“.

Клинцевич је овоме чак додао: „Оланд и Европска унија су марионете у рукама Американаца и то треба отворено говорити. Нико од њих нема намеру ништа да обустави и укине. Они одлично схватају да ми Русе (у Украјини) нећемо оставити на цедилу и да ћемо се за њих борити. Русија је ту борбу досад водила дипломатским путем и тако ће је водити и даље. А како је те људе подржавала материјално, тако ће их и даље подржавати јер ти људи морају нешто да једу“.

Имајући у виду француско одбијање да (због Украјине) испоручи Москви већ купљене носаче хеликоптера, Клинцевич је рекао да његова земља располаже и бродоградилишним капацитетима и технологијама неопходним чак и за градњу десантних бродова типа француских „Мистрала“.

Први такав носач хеликоптера Француска је била дужна да руској ратној флоти испоручи 14. новембра, али то Париз – под притиском Вашингтона и партнера из НАТО – није учинио ни до данас.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here