Насловна Друштво У клинчу са СДП: ДПС чини све да прода Луку Котор

У клинчу са СДП: ДПС чини све да прода Луку Котор

0
ПОДИЈЕЛИ

Намјеру ДПС-а да у Борд директора “Луке Котор” прогура нови кадар, који би подржао приватизацију, привремено је спријечио которски СДП.

LUKA KOTOR

Сједница СО Котор, на којој је прекјуче требало да буде разматран извјештај о раду и финансијском пословању “Луке Котор “ у прошлој години и план за ову, напрасно је одложена, јер је предсједавајући Никола Букилића (СДП), како је појашњено, био спријечен да предсједава сједницом.

“Лука Котор“ је у већинском власништву Општине, а кругови блиски Влади намјеравају да је приватизују или да некоме другом уступе концесију за коришћење најпрометније трговачке луке.

Которска Скупштина до сада се званично противила таквим намјерама и позивала Владу да продужи концесију, која је истекла у мају, што је држава и учинила, али привремено, на само 120 дана, и обавезала Министарство поморства и саобраћаја да спроведе поступак за избор новог концесионара.

Много јаснија ситуација очекује се сјутра, за када је заказана сједница локалног парламента. Упркос захтјевима својих дојучерашњих колега из СДП-а да обезбиједи наставак концесије, министар поморства Иван Брајовић, који је недавно напустио СДП, прошле је седмице на Влади гласао против измјена и допуна Закона о лукама.

Предлози посланика Андрије Поповића (ЛП) и Драгиње Вуксановић (СДП) обезбиједило би приоритетно продужење концесије предузећу “Лука Котор“.

Додатни потез у правцу припрема за додјелу у приватне руке највећег преосталог привредног ресурса Котора, повукао је прекјуче локални ДПС, ненадано предложивши на сједници парламента да чланови Борда буду промијењени.

“Предлози нових чланова Борда директора су ковертирани и са њима одборници нису још званично упознати. Нико још, међутим, није објаснио зашто се жели промијенити малтене комплетно руководство предузећа, које на папиру, позитивно и добро послује“, рекао је извор „Вијести“ упућен у политичка “натезања“ ДПС-а, СДП-а и ЛП-а, које партиципирају у вођењу “Луке Котор“.

Ускоковић из Баровићеве фирме подобан за нови Борд

Према незваничним, али поузданим информацијама, которски ДПС прекјуче је у ковертама донио имена нових људи који би у Борду замијенили досадашње представнике те партије др Николу Коњевића, Николу Драгомановића, др Едиту Старовић и Борислава Кашћелана. Умјесто њих, кандидовани су Јово Бећир, Иван Зоговић, Дејан Ускоковић и Станислава Суботић.

Једини од досадашњих чланова који би задржао мјесто у Борду је Горан Грбовић (ЛП), који се, као чланови из ДПС-а које желе да смијене, противи продаји Луке.

„Бећир и Зоговић су се и раније у ОО ДПС Котор залагали за продају Луке, а Ускоковић долази из предузећа ‘Фјорд’ који контролише премијеру блиски бизнисмен Веселин Баровић, док Суботићева ради на истакнутој руководећој позицији у Првој банци. Јасно вам је онда гдје то све води“, казао је саговорник „Вијести“ из владајуће которске коалиције, инсистирајући на анонимности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here