Насловна Друштво У КАП дијеле 12 отказа, међу њима и предсједница Синдиката

У КАП дијеле 12 отказа, међу њима и предсједница Синдиката

0
ПОДИЈЕЛИ

Менаџмент Комбината алуминијума у стечају најавио је данас 12 отказа за раднике Транспорта и Складишта због реорганизације те цјелине, а “на удару” пословодства се нашла и предсједница Синдиката КАП-а Сандра Обрадовић.  

sandra obradovic

Њој је јутрос око 11 часова отказ најавио управник Голуб Ражнатовић.

Обрачунавају се са мном по ко зна који пут. Главни руководилац КАП-а тако нешто је и раније покушавао. Свим средствима ћу се борити за своја права и неће ме се тек тако отарасити”, поручила је Обрадовић којој је из менаџмента речено да од 1. априла неће бити радник КАП-а.

Главни руководилац у КАП-у Небојша Дожић потврдио је „Вијестима“ да ће бити написано 12 отказа радницима Транспорта и Складишта јер ће та цјелина бити реорганизована.

Транспорт ће бити укинут. Неки имају услове за пензију, неки немају. Међу онима који ће добити отказ има и оних чијим радом нијесмо задовољни“, објаснио је Дожић.

Обрадовић је до сада руководила магацином ХТЗ опреме у Складишту.

На питање Вијести зашто отпушају предсједницу Синдиката КАП-а Сандру Обрадовић, једину преосталу синдикалну активисткињу која предводи раднике, Дожић је одговорио:

Боље да отпустимо њу која има услов за пензију, него неког другог“.

Радници КАП-а јутрос су са невјерицом примили вијест да ће остати без своје једине синдикалне представнице због чега се око поднева спекулисало о могућем окупљању и радничком бунту због незадовољства одлуке менаџмента о новим отказима.

Обрадовић је једина протеклих годину дана указивала на кршење закона од стране послодавца, као и на чињеницу да се годишњи одмори у овој компанији нијесу користили од увођења стечаја.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here