Насловна Политика У ишчекивању Божића и Дана Републике Српске

У ишчекивању Божића и Дана Републике Српске

0
ПОДИЈЕЛИ

Христово Рођење и Његово Васкрсење два су суштински повезана догађаја и као такви они су најљепши и најрадоснији. Да није било Васкрсења, не би било ни побједе над смрћу и не би било суштинског смисла живота, вјечнога живота. Христос би се родио и био један од многих, каже Дане Чанковић.

republika srpska

„Српски народ 9. јануара дочекује још један празник, дан када је 1992. године настала Рапублика Српска.  Дејтонским мировним споразумом она је међународно потврђена као друштвени, политички и правни субјективитет, а ентитетске границе међународно признате“, додаје се у саопштењу.

Чанковић додаје да је Република Српска израз воље српског народа западно од Дрине. И за њега она представља слободу. И као таква она је и радост за цјелокупан српски народ.

„Република Српска може да „умре“ само ако би „васкрсла“ у рјешењу српског националног питања. Покрет традиционално прославља Дан Републике Српске тако што колона аутомобила са српским заставама и прикладном музиком прође улицама Бањалуке и унесе радост у народ. Сваке године идемо и са различитом поруком која прати наведена дешавања. С обзиром да је за Републику Српску најважније српско јединство, а за њене противнике његово нејединство, овог пута порука ће гласити: „Непријатељско је завади па владај, а наше је јединство““, додаје се у саопштењу.

Позивамо све Србе, гдје год били, да на себи својствен начин узму учешће у прослави Дана Републике Српске и пожели јој се срећна крсна слава Свети Архиђакон Стефан„, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here