Насловна Политика У инат Америци: Русија направила заставу „стрејт поноса“

У инат Америци: Русија направила заставу „стрејт поноса“

0
ПОДИЈЕЛИ

Само десетак дана пошто је Врховни суд Сједињених Америчких Држава легализовао истополни брак, Руси имају одговор у виду заставе „праве породице“ која би требало да промовише традиционалне вриједности.prava porodica

Концепт заставе, на којој се за руке држе мушкарац, жена и троје дјеце, представљен је у оквиру Дана породице, празника који је 2008. године покренуо руски предсједник Владимир Путин.

На застави је на руском језику исписана порука „права породица“.

“Ово је наш одговор на истополни брак, на то изругивање породице. Ми морамо да упозоримо на геј грозницу која је захватила цио свијет и подржимо традиционалне вриједности наше земље”, изјавио је представник странке Алексеј Лисовенко.

Руси су већ масовно показали да не одобравају хомосексуалне везе. Тако су послије одлуке америчког суда, као реакцију стављали руску заставу преко својих слика умјесто заставе дугиних боја што је био тренд неколико дана.

Иако хомосексуалност није забрањена у Русији, 2013. године је донешен закон по коме се забрањује промоција, како кажу, нетрадиционалних вриједности у присуству дјеце.

Резултати анкете, која је направљена почетком ове године, показују да 37 одсто Руса сматра да је хомосексуалност болест која се мора лијечити.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here