Насловна Политика У Француској демонстрације против проституције и насиља над женама

У Француској демонстрације против проституције и насиља над женама

0
ПОДИЈЕЛИ

FrancuskaНеколико хиљада људи јуче је протестовало у Паризу због проституције и насиља над женама, уочи расправе следеће седмице у парламенту о кажњавању људи који траже услуге проституције.

Демонстранти, њих 1.000 према проценама полиције, а 3.000 према организатору Националном колективу за права жена, симболично су донели бирачку кутију на којој пише: „Проституција: Гласајте против“.

Неколико посланица француског парламента је било на челу колоне, међу којима и посланица владајуће Социјалистичке партије Мод Оливије, коауторка нацрта закона Јачања борбе против система проституције.

Предлогом закона се предвиђа новчана казну онима који траже услуге проституције. Казна би била до 1.500 евра а била би двострука ако се иста особа поново ухвати за то дело.

Прошле недеље неколико десетина француских славних личности потписало је петицију против тог нацрта закона. Међу личностима које су потписале петицију су глумица Катрин Денев и шансоњер Шарл Азнавур, бивши политичар Џек Ланг, глумица Лин Рено и синеаста Клод Ланзман.

У Паризу су протестовале први пут крајем октобра када је изашао нацрт закона владајуће Социјалистичке партије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here