Насловна Политика ДПС поново мијења програм „сходно најширем интересу друштва и државе“

ДПС поново мијења програм „сходно најширем интересу друштва и државе“

0
ПОДИЈЕЛИ

 Предсједништво Демократске партије социјалиста (ДПС) прексиноћ је предложило унапређивање партијског програма “у складу са новим потребама” Црне Горе, о чему ће се Главни одбор изјаснити у првој половини фебруара и коначно одлучити на седмом комхресу те партије
kongres dps VI

“ДПС је странка која је увијек знала да програмске приоритете прилагоди потребама друштвеног и политичког тренутка, не само у држави, већ и у складу са глобалним трендовима. Због тога и важи за најмодерније организовану и прогресивну партију. На свим партијским конгресима, Програм и Статут мијењани су у мањој или већој мјери, зависно од тога што је било препознато као најшири интерес друштва и државе” наводи се у одговору Службе за информисање ДПС-а, пишу подгоричке Вијести.

Значајних промјена у програму није било на посљедњем Конгресу 2011. иако је тада Мило Ђукановић најављивао могућност обједињавања „православне цркве у Црној Гори“ у самосталну организацију. Највећу промјену програма ДПС је направио на четвртом конгресу 1999. године што је поновио и у програму од 2003. када се,годину након потписивања београдског споразума којим је формирана СЦГ, званично залажио за демократску, међународно признату и независну Црну Гору. Значајних промјена било је 2007. године, када се у програму помиње “друштво европских и евроатлантских интеграција” и “модерни аутопутеви као приоритет без одлагања”.У ДПС-у тврде да ће у измјенама програма учествовати све партијске структуре.

Програм из 2011: “Не требају нам послушници, већ компетентни људи“

Да партијски функционери програм не поштују као “свето писмо” показује дио програма из 2011. у којем се ДПС залаже за професионалну администрацију. “Не требају нам политички послушници, већ компетентни људи који знају посао“, наводи се у програму странке која је двије године касније, због афере “Снимак”, оптуживана за злоупотребу државних ресурса.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here