Насловна Друштво У Црној Гори за двије недјеље заплијењено преко килограм хероина

У Црној Гори за двије недјеље заплијењено преко килограм хероина

0
ПОДИЈЕЛИ

Црногорска полиција је за двије недјеље заплијенила преко килограм хероина (1.050 грама), који је, како се сумња, био намијењен тзв. уличној продаји, а чија вриједност на илегалном уличном нарко тржишту износи око 60.000 евра.

heroin

Наиме, службеници Групе за сузбијање дрога Беране, Бијело Поље и Пљевља прекјуче су осујетили покушај растурања хероина, и ухапсили три особе српске националности.

Ухапшени су Дејан Кузминац (33), Александар Вулета (35) и Александар Анастасијевић, који су, како се сумња, имали намјеру да око 450 грама хероина који су прокријумчарили из Србије ставе у промет, односно у тзв. уличну продају на подручју општина Беране и Бијело Поље. Вриједност 450 грама хероина, који би био продат на илегалном уличном нарко тржишту – што значи да би био сјечен – дакле мијешан са другим супстанцама и препакиван у мања паковања па затим стављан у промет, износи око 25.000 евра“, саопштено је из Управе полиције.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени замјенику Вишег државног тужиоца у Бијелом Пољу, због основане сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Он им је одредио задржавање до привода судији за истрагу Вишег суда у Бијелом Пољу.

Заплијењени хероин биће упућен Форензичком центру ради вјештачења„, истичу у Управи полиције.

У Управи полиције подсјећају да су 13. марта, у заједничким активностима са службеницима Центра безбједности Подгорица, ухапсили двије особе код којих су пронашли и заплијенили око 600 грама хероина, чија вриједност на илегалном уличном нарко тржишту износи 35.000 евра, а који је такође, како се сумња, био намијењен уличној продаји и то на подручју Подгорице.

Активности на спрјечавању кријумчарења и дистрибуције, проналаску и заплени опојних дрога се настављају„, поручили су у Управи полиције

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here