Насловна Политика У Будви паника због Јаза: Стигли докази о потрошеним милионима

У Будви паника због Јаза: Стигли докази о потрошеним милионима

0
ПОДИЈЕЛИ

Међу бившим челницима будванске Општине посљедњих дана влада општа паника, након што је процурила информација да је Тужилаштво добило негативан извјештај вјештака у вези са градњом платоа на Јазу, а штета се процјењује на неколико милиона евра.

BUDVA

Дневне новине сазнају да ће овај случај ускоро резултирати и кривичном пријавом.

Плато је саграђен почетком 2007. године, уочи концерта музичке диве Мадоне, када је наводно мимо законских процедура и проведених тендера тај посао додијељен приватној будванској фирми “Гуги комерц”, чији је инвеститор Бранислав Савић.

Спекулише се да је тим послом настала штета од седам милиона еура. Међутим, прецизну процјену дали су вјештаци економске и грађевинске струке, чије налазе тренутно анализира Специјално тужилаштво.

У званичном одговору Дневним новинама, из Врховног државног тужилаштва нијесу жељели да прецизирају за колику штету би могло ускоро да се терети бивше будванско руководство, на чијем је челу тада био Рајко Куљача.

Поред налаза вјештака, полиција је заплијенила комплетну документацију за изградњу концертног платоа, на којем су осим Мадоне, наступали Ролингстонси, Лени Кревиц и двије године заредом одржан је ЕXИТ-ов Си Денс фестивал.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here