Насловна Мозаик У Бечићима отворена самостална изложба Ивице Аранђуса

У Бечићима отворена самостална изложба Ивице Аранђуса

0
ПОДИЈЕЛИ

У организацији NIP ART PRESS из Будве, у галерији хотела Queen of Montenegro у Бечићима, отворена је самостална изложба слика, академског сликара Ивице Аранђуса из Тивта, који годинама живи и ствара у Њемачкој.

Аранђус се представио са 15 слика новијег датума, галеријског формата, рађених у техници уље на платну, саопштено је из Арт Преса.

Ивица Аранђус је рођен у Котору 1964. године. У Њемачку се преселио 1986, а Ликовну академију, завршио је у Дрездену 1992. године у класи професора Михаела Бутеа. Имао је десетак самосталних изложби, у Црној Гори, Њемачкој, Италији, Аустрији, Словенији и другим државама Европе.

Самосталну изложбу Ивице Аранђуса у галерији Queen у Бечићима, отворио је новинар и публицист Драган Миховић, из Котора, истичући да, сликарство овог умјетника, носи у себи и филозофску, односно антрополошку ангажованоост.

„Ангажованост, не долази из поља идеологије са којим је аутор у спору, већ из његоовог моралног погледа на човјека као бића,“ казао је он и истакао:

„Умјетничким средствима, неспорном индивидуалношћу, не говори само слободом читљивих метафора, већ је ријеч о сликама, које погађају саму суштину којим се брани живот, постојање, ерос. Облик који умјетник препознаје, заправо је истинско биће, казао је поред осталог.“

Самостална изложба Ивице Аранђуса у галерији Queen у Бечићима, биће отворена до 18. септембра, саопштено је из будванског АРТ ПРЕСС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here