Насловна Друштво Тзв. Косово одустаје: У Унеску нема захтева за чланство Приштине

Тзв. Косово одустаје: У Унеску нема захтева за чланство Приштине

1
ПОДИЈЕЛИ

Тзв. Косово није на дневном реду данашњег састанка Извршног савета Унеска на коме се утврђује дневни ред за Генералну конференцију која ће бити одржана у новембру, сазнају „Новости“ у седишту ове светске организације.

„Ова тема, засад, није увршћена за састанак“, потврдио је амбасадор Србије при Унеску Дарко Танасковић.

Уколико би Приштина, евентуално, желела да постане чланица Унеска, њене власти би најпре морале да поднесу захтев, а да би он био разматран, треба да буде стављен на дневни ред.

Данашњи састанак је кључни да српске светиње у јужној покрајини преко евентуалног пријема Приштине у ову организацију УН не би пале у руке приштинских власти. Следећи покушај лажна држава имаће тек за две године.

Амбасадор Танасковић каже да наша делегација ситуацију држи под контролом, али да истовремено ништа не препушта случају и да ће бити у приправности до последњег тренутка.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Kakva šteta! „Dukljanska diplomatija“ na čelu sa onom ženturačom Ponorac je, uz ISIL, bila kao „zapeta puška“ i iščekivala rezultate da kao glavna „uzdanica“ velikoalbanske klike podrži ulazak terorista i pljačkaša crkava i manastira u UNESCO! Šmrc, baš mi je žao!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here