Насловна Издвојено Тврдишић: Усред позитивних промена, парадоскално, дестибилирајуће понашање НАТО-а (ВИДЕО)

Тврдишић: Усред позитивних промена, парадоскално, дестибилирајуће понашање НАТО-а (ВИДЕО)

4
ПОДИЈЕЛИ

Услед позитивних промјена као што су Брегзит – који је пољуљао вјеру у ЕУ, мигрантски талас – који је пољуљао основну идеју ЕУ о слободном кретању робе, капитала и људи и, за неолиберале шокантне побједе Доналда Трампа у САД – која је пољуљала економско-политички концепт који је доминирао америчком администрацијом последњих 50-60 година, а након чега се десио домино ефекат у политици јавља се парадоксално, дестибилирајуће понашање НАТО-а, казао је независни одборник у Скупштини општине Земун Данило Тврдишић.

„Паралелно са овим промјенама које су позивне за сваког слободољубивог човека, и сваки слободољубиви народ, јавља се један парадоксални, супротни процес на терену: подиже се хладно-ратовска реторика, хладно-ратовска температура и сведоци смо изузето динамичног премештања војних ефектива НАТО пакта ка границама Русије, ка балтичким и нордијским земљама, Црном мору, Сирији и видимо да се дешава једна ситуација која може довести до озбиљних инцидената“, нагласио је он.

Тврдишић је напоменуо да америчка администрација, која још увијек има полуге моћи, има за циљ да закомликује ситуацију до крајњих граница до тренутка док се Трамп не инаугурише за предсједника, не би ли се њему смањио маневарски простор у стварању бољих односа са Русијом.

Парадоксалан процес у Србији: Анти-натовско расположење грађана и НАТО лобисти

Данило Тврдишић је нагласио да у Србији постоји парадоксалан процес: све су јачи и гласнији медијски експоненти који заговарају да се Србија прикључи НАТО пакту и да се приближи НАТО структурама.

„То је нелогично, неразумно размишљање, то је исто као да би неко 1988. године покушао да уђе у Варшавски пакт.“

Он је напоменуо да са једне стране постоји отворено анти-НАТО расположење међу грађанима док је са друге, парадоксално, у јавном мњењу врло доминантан утицај НАТО лобиста, који гурају Србију ка НАТО пакту.

Тврдишић наводи да се правац куда иде Србија може видјети из четири кључна показатеља:

1. Присутност НАТО лобиста у медијима са националном фреквенцијом – „док год на нашим медијима доминирају НАТО лобисти као што су Наташа Кандић, Јакша Шћекић, Милан Мишић не можемо говорити о позитивним процесима у правцу војне неутралности“, навео је он.

2. Број вјежби са НАТО пактом и са Руском Федерацијом.

3. Однос режима у Београду, Александра Вучића са Милом Ђукановићем. „Мило Ђукановић је главна НАТО копча на Балкану – уколико однос српских и црногорских власти не претрпи штете не можемо говорити о било каквом напретку, било каквом побољшању наше позиције у правцу војне неутралности,“ истакао је Тврдишић напомињући да је Мила Ђукановића српски народ прогласио за црногорског Анту Павелића по својој србомрзачкој реторици.

4. Питање предсједничких избора у Србији. „Уколико кандидат буде и истовремено од поверења са руске стране онда ће то бити јако добар сигнал у правцу војне неутралности,“ оцијенио је он и закључио:

„Питање војне неутралности за Србију данас представља питање опстанка Србије и српског народа, јер имајући у виду геополитичке промене и безбедносне изазове пред којима се Европа и свет налази, било би јако неодговорно ићи другим путем од онога што се зове војна неутралност.“ 

 

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Tvrd Danilo. Tvrdisic!
    Slobodoljubiv, kako se tako kazuju pravi ljudi sa licnim integritetom.
    Lako je njemu da bude Danilo. Jos je njemu lakse da bude Tvrdisic!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here