Насловна Политика Тужилаштво: Нико од посланика није починио кривично дјело

Тужилаштво: Нико од посланика није починио кривично дјело

0
ПОДИЈЕЛИ

Замјеник Основног државног тужиоца Мирослав Турковић у Подгорици казао је поводом инцидента у Скупштини да је то тужилаштво оцијенило да инцидент у Скупштини нема елементе кривичног ни прекршајног дјела.

“Оцјеном прикупљених доказа и података тужилаштво је нашло да нико од присутних лица на сједници није извршио радње које престављају инкриминацију неког кривичног дјела. Такође је оцијењено да у њиховим радњама нема ни елемената прекршаја. Коначно, оцијењено је да је у конкретном случају дошло до ремећења рада Скупштине, односно до кршења одредби Пословника Скупштине и Етичког кодекса. Овим правним актима су установљени посебни поступци за санкционисање посланика и других лица која присуствују сјединци Скупштине”, казао је Турковић данас на прес конференцији.

Он је казао да је поводом инцидента у Скупштини тужилаштво саминицијативно формирало предмет и да су у извиђају прибављени одређени подаци од Управе полиције и Скупштине, а прибављен је и видео снимак тог догађаја.

Посланици ДФ-а су премијера Ђукановића на премијерском сату 13. маја дочекали са скандирањем „Мило, лопове“, на шта им је Ђукановић одговорио „Браво, кретени“.

Послије тога дошло је умало до физичког обрачуна потпредсједника скупштине Бранка Радуловића и Ђукановића, као и нешто касније функционера ДФ-а Јанка Вучинића и премијера.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here