Насловна Друштво Тужилаштво БиХ: Оптужница за злочин над војницима ЈНА у Сарајеву

Тужилаштво БиХ: Оптужница за злочин над војницима ЈНА у Сарајеву

0
ПОДИЈЕЛИ

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против четири особе због злочина над заробљеним војницима ЈНА у Великом парку у Сарајеву која се односи на на заробљавање, убиство и скривање тела осам припадника ЈНА српске националности у априлу 1992. године.

Како преноси РТРС, оптужени су Драган Викић, Јусуф Пушин, Нермин Узуновић и Младен Човчић, звани Рогатица.

Тужилаштво их терети да су у својству команданта или припадника министарства унутрашњих послова, полицијских снага и резервног састава полиције у Сарајеву поступали противно одредбама Женевске конвенције о заштити ратних заробљеника, јавља Танјуг.

Оптужени су, како се наводи, знали о заробљавању осам припадника ЈНА и транспортера у квару на подручју сарајевских насеља Добриња, који су након тога изведени на локалитет Великог парка у близини Дома милиције у Сарајеву, где су убијени из ватреног оружја, а у чему су учествовали оптужени и друге особе.

Након убиства тела војника су склоњена са циљем прикривања доказа. Делимични остаци двоје убијених су пронађени, а за осталима се трага.

Тужилаштво БиХ у овом предмету спровело је дуготрајну, детаљну и темељну истрагу у којој је саслушано више десетина сведока и прикупљена велика количина доказног материјала.

Наводе оптужнице тужилаштво ће доказивати позивањем више од 80 сведока и прилагањем близу 400 доказних материјала.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here