Насловна Друштво Тужилаштво БиХ доставља хиљаду докумената о злочинима над Србима

Тужилаштво БиХ доставља хиљаду докумената о злочинима над Србима

0
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник Федерације БИХ Мирсад Кебо најавио је да ће Тужилаштву БиХ данас доставити нових хиљаду докумената о ратним злочинима над српским становништвом.

mirsad kebo

Кебо је навео да се и у овим документима највише говори о одговорности ратног команданта Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиба Махмуљина, који је имао апсолутну контролу над одредом „Ел муџахид“, као и тадашњег начелника служби безбједности Шефика Џаферовића, који је данас предсједавајући  Представничког дома парламента БиХ.

Он је навео да је од припадника Трећег корпуса такозване Армије БиХ добио писмо у којем наводе да су стравичне злочине над Србима чинили муџахедини, који су, уз знање некадашњег предјседника Предсједништва БиХ Алије Изетбеговића, дошли у БиХ.

„Претпоставља се да су неке државе уцјењивале своју помоћ БиХ слањем муџахедина, дајући им у БиХ идентитет. Они су и лица која су, вјероватно, и починиоци терористичких дјела у БиХ“, рекао је Кебо за Алтернативну телевизију.

Кебо је навео да су му борци у писму написали да су муџахедини нудили од 1.000 до 1.500 КМ да кољу Србе.

Он је рекао да се из докумената може видјети да је главни обавјештајац одреда „Ел муџахид“ Ајман, који живи у Зеници, био учесник битака у Возући, а које су оставиле крвав траг.

Кебо је додао да долазак муџахедина није био потребан БиХ, да су они нанијели огромну штету, са собом донијели навике и разна вјерска учења, те направили услове да се може закључити да у БиХ постоје ћелије „Исламске државе“ и Ал Каиде.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here