Насловна Мозаик Тужилац из Марсеја назвао руске навијаче „добро припремљеним борцима“

Тужилац из Марсеја назвао руске навијаче „добро припремљеним борцима“

0
ПОДИЈЕЛИ

Тужилац из Марсеја Брис Робен на конференцији за штампу дао је оцену „борилачких квалитета“ руских навијача и навео је број Руса који су учествовали у нередима.

Према његовим речима, укупно у сукобима је учествовало око 150 навијача из Русије, које је тужилац описао као „врло добро припремљене борце„. Он је додао да нико од њих није притворен.

Раније је објављено да је након нереда у Марсеју притворено двоје Руса. Тужилац је изјавио да суд треба да размотри питање о њиховом протеривању из Француске. Робен је такође истакао да ће се пред судом наћи шест Британаца, три Француза и један Аустријанац који су оптужени за насиље уз употребу хладног оружја. Они се суочавају са затворским казнама и забраном уласка у Француску.

Последњих дана у Марсеју догодио се низ сукоба између навијача различитих земаља, укључујући и Русију. Тако су се, након утакмице руских и британских репрезентација, која се завршила резултатом 1: 1, навијачи потукли, услед чега је неколико људи тешко рањено.

Робен је истакао да су велика већина од 35 повређених Британци. Један енглески навијач налази се у критичном, али стабилном стању, додао је тужилац и рекао да није установљено ко је одговоран за напад.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here