Насловна Насловна Тужба против промотерке НАТО-а Јелене Милић

Тужба против промотерке НАТО-а Јелене Милић

4
ПОДИЈЕЛИ

Студија “Широм затворених очију – Јачање руске меке моћи у Србији, циљеви, инструменти и ефекти” у организацији Центра за евроатланске студије у Србији (ЦЕАС), нападима на своје неистомишљенике изазвала је бројне негативне критике.

Ово се посебно односи на тзв. списак медија и организација којима се по наводима у студији „контаминира“ јавни простор, а у који је, између осталих, уврштен и портал ИН4С.

Због „клевета, увреде части и злонамjерног обмањивања јавности”, Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) поднијеће кривичну пријаву против Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС) и његове директорке Јелене Милић, јавља лист Политика.

Штавише, СКОЈ ће затражити и од заштитника грађана Саше Јанковића да по службеној дужности учини исто.

Како преноси Политика, повод за реаговање ове организације јесте списак 105 „прокремаљских структура” у Србији ЦЕАС-а.

Из СКОЈ-а су поручили Милићевој: „Нити нас финансира званична Москва, нити подржавамо капиталистичку оријентацију актуелних руских власти. СКОЈ у Русији подржава само своје сестринске организације које су највећи критичари буржоаског режима у Москви. Такође, тврдња организације Јелене Милић да је СКОЈ нерегистрован јесте најобичнија лаж јер је СКОЈ као удружење грађана регистрован у Агенцији за привредне регистре, што се лако да проверити.”

Политика пише да је њихова редакција покушала да од Јелене Милић добије одговор на питање по којим је критеријумима састављен списак, објављен у истраживању о утицају руске „меке моћи” у Србији, али она се није јављала на позиве.

ПОДИЈЕЛИ

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  НАТО послушница. Увијек је било издајника али ми се чини никада као данас није било тако модерно бити издајник. Живјети у том народу и бити издајник и поносити се. Излобираће НАТО нешто, неће њој ништа бити. Кад неко други говори истину супротно оној што она заступа – то је контаминирање простора, међутим, када она клевета – то је говорење истине. Е зло и наопако

 2. 0
  0

  „Злонамјерно обмањивање јавности“ – одлично срочено. Могли бисмо и за разлику од наших предака четника и партизана, који су дозволили да се изнутра подијелимо иако смо имали заједничког непријатеља (не улазим у то ко је више или мање крив) да се покажемо зеру паметнији и ујединимо се упркос свему јер и данас заједничког непријатеља имамо: НАТО.
  Дако и ми нешто научимо из историје. Јер ће се она понављати, изнова трагична док не укапирамо што чинимо.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here