Насловна Друштво Туристи не толеришу проблеме са водом

Туристи не толеришу проблеме са водом

0
ПОДИЈЕЛИ

Вода и путеви основна су инфраструктура и она би требало да функционише беспрекорно, гледано са аспекта међународног туризма и то од априла до новембра, казао је у интервјуу за Дан декан Факултета за бизнис и туризма у Будви Раде Ратковић.

budva

„Разумијемо вишу силу, али не вјерујем да у то спада прикључење на регионални водовод, па ни бржа санација пута поред Слијепач моста. Туристи помањкавање основне инфраструктуре доживљавају као нешто што нијесу очекивали. Природно је да на одмору очекују да све функционише перфектно. Оно што кући толеришу, теже ће толерисати на одмору“, навео је Ратковић.

На питање да ли су цијене на Приморју адекватне услузи коју туристи добијају Ратковић је казао да према валидним истраживањима нашег туризма, конкурентност, мјерена односом цијена и квалитета, није на завидном нивоу.

„Тај однос највише нарушавају производи и услуге у туристичким мјестима, посебно храна, пиће, плажни мобилијар, паркинг и слично. Гост није само гост хотела, већ цијеле дестинације, тако да све услуге у дестинацији конституишу туристички производ за чију је оцјену квалитета једино мјеродаван гост. Масовна градилишта која су отворена и до јула, незавршени грађевински мастодонти у туристичким мјестима, вашарска бука и отворени шанкови фактори су који снажно одвраћају квалитетног западноевропског госта од наших дестинација. Зато их, ваљда, мимо добре праксе у осталим замљама Медитерана, нема код нас у довољном броју“, сматра он.

Према његовим ријечима доминантна оријентација на регионална и источна тржишта доводи до радикалног скраћења туристичке сезоне, што ствара психозу паничног грабежа, наравно и путем високих цијена, док вријеме не исцури.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here