Насловна Мозаик Турчин продаје цркву на интернету

Турчин продаје цркву на интернету

0
ПОДИЈЕЛИ

Омер Сицимоглу, из града Кајзерија у централној Турској, власник је старе грчке цркве која се налази у овом граду. Одлучио је да прода цркву и то путем интернета, тако што је дао оглас на једној купопродајна веб страници.

crkva

Сицимоглу, који се иначе бави купопродајом некретнина, у огласу на турској купопродајној веб страници „сахибинден.цом“ навео да стару грчку цркву, заједно са земљиштем око ње, продаје по цијени између 400 и 450 хиљада еура.

У разговору за АА, Сицимоглу је казао како је цркву купио 2013. године с циљем кориштења у посебне сврхе, након чега је добио понуду за куповину од града Кајзерија.

„Био сам спреман продати је, међутим људи у градској управи су се предомислили. Ја сам наставио тражити купца за цркву и дао сам оглас на интернет. Око цркве има земљишта око 2.000 квадрата. Цијена је између 400 и 450 хиљада еура“, казао је Сицимоглу.

Он је нагласио како се ради се о једном значајном културном добру којему је неопходна рестаурација те додао како жели да црква оде у руке некоме ко ће је моћи искористити односно спријечити њено даље пропадање.

Црква је дуго времена била занемарена и није одржавана, а у више наврата незаконитим копањем оштетили су је и трагачи за скривеним благом. Не зна која је тачна година њене изградње, а према доступним подацима, поправљања 1819. године те се због тога сматра да је изграђена још током 18. вијека.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here