Насловна Друштво Турци ослободили нападаче на „делију“

Турци ослободили нападаче на „делију“

0
ПОДИЈЕЛИ

Тужилац на суђењу за убиство Марка Ивковића одустао је од гоњења шесторице навијача Галатасараја који су наводно помогли Кадрију Акташу да убије Србина.

marko-ivkovic(2)

Тиме је Акташ остао једини оптужени за убиство навијача Црвене звезде, које се догодило 21. новембра прошле године испред хале „Абди Ипекчи“, током кошаркашке утакмице између српског и турског клуба у Истанбулу.

Остала шесторица навијача такође су учествовала у немирима пред меч, али су се од почетка суђења у јануару ове године бранила са слободе.

Тужилац је сада одлучио да одустане од њиховог гоњења јер није нашао јасне доказе који би упућивали на то да су учествовали у убиству навијача.

Ипак, Маркова сестра Бојана Јанкелић је на првом рочишту сву седморицу навијача сматрала одговорнима за смрт њеног брата.

– Не разумем да човек од 50 година може овако нешто да уради једном младићу. Након што нам је умро отац, брат је једини остао да чува кућу. Осуђујем све оне који су умешани у догађај – рекла је тада Јанкелићева.

Према оптужници коју поступајући тужилац Ибрахим Бајтекин заступа пред 15. судом у Истанбулу, Кадри Акташ се сумњичи да је у немирима пре меча убио Ивковића ножем.

Бајтекин је овај злочин дефинисао као убиство без предумишљаја и оптужницом је затражио 12 до 18 година затворске казне за оптуженог.

Тужилац је на јучерашњем рочишту рекао и да постоји снимак на којем се, у истом кадру, виде Ивковић и Акташ, који држи нож и насрће на њега.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here