Насловна Политика Тупоња: Влада да обезбједи бесплатан пролаз кроз Созину

Тупоња: Влада да обезбједи бесплатан пролаз кроз Созину

0
ПОДИЈЕЛИ

,,Ових дана се промет на Созини дуплира! Може неко помислити да Влада жели још да искористи моменат, за који је и сама крива, да боље заради. Људи су одсјечени и приморани да плаћају путарину, немају избора, то је осим дужег пута и веће потрошње горива још додатни трошак који није неопходан“, саопштио је Горан Тупоња.

tuponja-goran

Шеф клуба посланика Позитивне Црне Горе, је изразио наду да ће Влада прихватити приједлог ПЦГ, којим се не би наплаћивао пролаз кроз Созину, све док се не нормализује саобраћај на путу Цетиње-Будва.

,,Надам се да ће Влада прихватити разуман предлог Позитивне да се не наплаћује пролаз кроз тунел Созина све док се не нормализује сабраћај на путном правцу Цетиње-Будва. Такав предлог је толико логичан и у интересу свих у овој ванредној ситуацији да би га подржала и нека много више однарођена власт од ове, ако таква постоји“, стоји у саопштењу Тупоње.

Тупоња позива Владу, да кад већ није у стању да пружи алтернативни пут, покаже добру вољу, како би се превазишле тренутне потешкоће. У колико би одбили да плате Созину, грађани Петровца би морали преко Грахова и Никшића да дођу до Подгорице.

,,Када у ситуацији каква јесте, као власт, нисте у стању да понудите боље рјешење проблема, онда барем покажите добру вољу да помогнете да се превазиђу тренутне потешкоће што безболније. У свим земљама Европе, уколико се наплаћује нека путарина између тачке А и тачке Б, увијек постоји и алтернативна веза која је бесплатна и која је најмање у рангу веома квалитетног магистралног пута. А што Ви радите? Ви упућујете Петровчане да за Подгорицу путују преко Грахова и Никшића ако немају пара да плате тунел? Није вријеме за шалу“.

Шеф клуба посланика ПЦГ-е, је подсјетио да је некада постојао магистрални пут Петровац-Подгорица, али да је он немаром надлежних запуштен до неупотребљивости, јер није доносио паре.

..Некад, у своје вријеме пристојан магистрални пут Петровац-Погорица преко Паштровачке горе, који је заправо требало бити овај бесплатни алтернативни пут, је вашом дугогодишњом неодржавањем и небригом доведен до неупотребљивости. Није вас било брига, тај пут није доносио кеш на руке, направили сте Созину од наших пара и отплатили је и срећно било, али није поштено, није људски, да данас на несрећи сопствених грађана остварујете још додатни профит. Очекујем да ће Влада имати слуха за предлог Позитивне о бесплатном проласку кроз Созину до поновне нормализације саобраћаја на путном правцу Будва –Цетиње и да ће бити прихваћен. И на крају, нека господин Нурковић из Монтепута, не брине око одржавање подизних рампи, јер рампе неће ни бити у употреби. Стајаће подигнуте.“, закључио је Тупоња.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here