Насловна Политика Тунис последњи зид између џихадиста и Европе

Тунис последњи зид између џихадиста и Европе

0
ПОДИЈЕЛИ

Тунису треба војна и финансијска помоћ Запада како би могао да се суочи са исламистичким тероризмом, у супротном, Европа ће се суочити са џихадистима.

Islamski teroristi-ISIL-dzihadisti

То је за Индипендент рекао Мохсен Марзук, саветник председника Туниса Бежија Каида Есебсија после терористичког напада у летовалишту Сус.

Нико не помаже Тунису… Ми не желимо да будемо само предмет лепих говора. Хајде да се разумемо, ово је рат, а рат не може да чека помоћ да стигне. Тунис је последњи зид између терориста и Европе. Ако Тунис не буде успео да се суочи са њима, Европа ће морати„, рекао је Марзук.

Власти у Тунису су ухапсиле 12 особа осумњичених за учешће у терористичком нападу који је извршио Сејфедин Резгуи, усмртивши 38 туриста, од тога 30 држављана Велике Британије.

Марзук је рекао да безбедносним снагама Туниса треба више возила и војних хеликоптера, као и дронови и радари за контролисање границе са Либијом, одакле долазе џихадисти.

Тунис је од САД наручио осам војних хеликоптера, али они неће бити испоручени до 2017. године.

Пролазимо кроз веома тежак период… Тек формирамо институције, а у исто време имамо рат против тероризма„, додао је Марзук.

Трагедији у Сусу претходнио је терористички напад на музеј Бардо, а од тада је ухапшено више од 1.000 људи, под сумњом да имају везе са Исламском државом и другим радикалним исламистичким организацијама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here