Насловна Политика Тунис: Помозите или ћете се суочити са џихадистима

Тунис: Помозите или ћете се суочити са џихадистима

0
ПОДИЈЕЛИ

,,Тунису треба војна и финансијска помоћ Запада како би могао да се суочи са исламистичким тероризмом – у супротном, Европа ће се суочити са џихадистима“, рекао је Мохсен Марзук, саветник председника Туниса Бежија Каида Есебија.Dzihadisti 2

,,Нико не помаже Тунису… Ми не желимо да будемо само предмет лепих говора. Хајде да се разумемо, ово је рат, а рат не може да чека помоћ да стигне. Тунис је последњи зид између терориста и Европе. Ако Тунис не буде успео да се суочи са њима, Европа ће морати – рекао је Марзук.

Власти у Тунису су ухапсиле 12 особа осумњичених за учешће у терористичком нападу који је извршио Сејфедин Резгуи усмртивши 38 туриста, од тога 30 држављана Велике Британије.

Марзук је рекао да безбедносним снагама Туниса треба више возила и војних хеликоптера, као и дронова и радара за контролисање границе са Либијом, одакле долазе џихадисти.

Тунис је од САД наручио осам војних хеликоптера, али они неће бити испоручени до 2017. године.

,,Пролазимо кроз веома тежак период… Тек формирамо институције, а у исто време водио рат против тероризма“, додао је Марзук.

Трагедији у Сусу претходио је терористички напад на музеј Бардо, а од тада је ухапшено више од 1.000 људи, под сумњом да имају везе са Исламском државом и другим радикалним исламистичким организацијама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here