Насловна Друштво Колашин: Потпредсједник општине насрнуо на предсједника Штрајкачког одбора

Колашин: Потпредсједник општине насрнуо на предсједника Штрајкачког одбора

11
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник колашинске општине Ђуро Милошевић и предсједник Штрајкачког одбора радника општине Драгољуб Мијо Букилић, потукли су се данас у просторијама СНП-а, странке којој обојица припадају и чији су чланови Главног одбора. Милошевић је, уз то, и предсједник Општинског одбора СНП-а Колашин.

kolasin_town_center

Милошевић је физички напао Букилића, задајући му два ударца песницом у главу, на шта је он узвратио, а захваљујући страначким колегама туча је брзо окончана. Службеници полиције су узели изјаве, а Букилић је обавио и љекарски преглед.

„Милошевић је очигледно киван на мене, што говорим истинито о проблемима са којима смо суочени у колашинској општини и стално истичем да је ова власт потпуно неспособна да води општину, упркос томе што јој и сам припадам“, казао је Букилић у изјави за наш портал.

Он нам је објаснио да су га радници Општине, њих више од 70 одсто, који четири недеље штрајкују због неисплаћених зарада, изабрали за предсједника Штрајкачког одбора. Штрајкачи траже исплату свих 14 заосталих зарада у локалној управи, односно 18 зарада у Центру за културу.

„Последњу плату смо примили давног 27. октобра, само два дана прије него је успостављена ова неприродна и неспособна власт. Људи су огорчени, што је разумљиво јер су им угрожене породице и на ивици су глади“, казује нам Букилић и додаје да се овај сукоб са Ђуром Милошевићем  не може посматрати ван контекста актуелног штрајка.

mijo bukilic

„Милошевић је познат колашинској, али и широј јавности, јер је већ био потпредсједник општине током мандата старе локалне управе ДПС-а, у којој је он партиципирао као представник Групе грађана. Једини је који одржава континуитет у локалној управи, због чега је, између осталог, немогуће да дође до икакве промјене на боље. Такође ваља подсјетити да је он прије двије године узео отпремнину од 18 хиљада евра, али му то није сметало да се врати, и да, овога пута као кадар СНП-а, поново буде потпредсједник општине Колашин“, огорчен је Букилић.

Он додаје да је „неспособна власт кривац што су двије туристичке сезоне пропале“ и да је Општина талац хирова предсједнице Жељке Вуксановић, за коју каже да је одликује „снажна мржња према Србима“, по чему је вјерни кадар страначког шефа Ранка Кривокапића.

Букилић нам је још казао да се неће придруживати кривичном гоњењу Милошевића, али да га овај „немили догађај“ неће спријечити да и даље ситуацију карактерише онаквом каква јесте. 

„За мене он више није предсједник ОО СНП-а, а очекујем да се о свему изјасне и страначки органи“, закључио је он.

Штрајкачи се надају у Министарство финансија

„Штрајкачки одбор радника колашинске општине, има сјутра састанак у Министарству финансија у 9 и 30. Наш проблем може једино да се ријеши на тој адреси, пошто смо изгубили сваку наду да то могу и хоће општински функционери“, казао нам је Букилић.

 

11 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Дали смо им по 1000 еура да се побију и сруше власт у Колашину. Видјећете убрзо ко ће формирати власт у Колашину!!!

 2. 0
  0

  Sram da vas bude mijo je česti čovek srbin, stidite se izdaice. A to što je pomagao goranu u đurđevinu da dobije ranjo napravio je grešku i sad ispašta kao i više puta jer iskreno ulazi u sve. Pizdrav i podrška za Buljubašu.

 3. 0
  0

  Za one koji ne znaju Mijo Bukilic je tast Marka Rakocevica, sekretara sekretarijata za saobracaj opstine Podgorica, inace Brajovicev kadar.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here