Насловна Мозаик Трубачи негодују у Гучи: Став организатора увредљив, немамо намеру да се такмичимо

Трубачи негодују у Гучи: Став организатора увредљив, немамо намеру да се такмичимо

0
ПОДИЈЕЛИ

Три чувена мајстора трубе из Западне Србије, Дејан Лазаревић, Вељко Остојић и Дејан Јевђић, огласили су се отвореним писмом негодујући што су их организатори 56. Сабора трубача у Гучи најавили као учеснике у такмичењу за „Шампиона Гуче“, а да за то нису ни знали, нити су питани. Такав став организатора је „увредљив“ и они немају намеру да се такмиче на Сабору.

За ново такмичење сазнали смо из медија„, наводи се у писму.

„Нико од организатора није нас питао да ли желимо да се такмичимо. Нико нам није објаснио пропозиције такмичења, нити нам је познато да ли постоји правилник. Одједном су наша имена осванула у медијима као сигурних учесника“, пишу трубачи.

Они додају да су, док су се такмичили, награде биле вредне свега 350 евра, али да је „лоби за њих прелазио 10.000 евра„. Зато питају колики је лоби за награду од милион динара, коју би, наводно, требало да добије најбољи међу мајсторима.

„Не желимо да се такмичимо када се унапред зна ко ће победити“, наводе Лазаревић, Јевђић и Остојић и додају: „Гуча је бизнис и у њој и око ње се све врти око пара. Нажалост, од тог великог колача нисмо добили ништа. Е, па доста смо ‘бранили српство’ за ‘џ’. Зашто бисмо ишли за љубав у Гучу, када она ништа не ради за љубав, већ само за паре?“

Познати трубачи наглашавају да би свирали седам дана бесплатно за сабораше, за народ, само да их је, како веле, неко лепо питао, а не наредио. Сада им прете да ће им, ако се не буду такмичили, одузети мајсторско писмо и забранити да свирају у Гучи:

„Причају да смо кукавице и да се плашимо такмичења. Могу да нам одузму мајсторско писмо, али не и наше знање и народ који нас воли, поштује и подржава„, навели су трубачи у отвореном писму.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here