Насловна Друштво Троје умијешано у убиство новинара Пантића

Троје умијешано у убиство новинара Пантића

0
ПОДИЈЕЛИ

Комисија која истражује убиство новинара Милана Пантића дошла је до информација које би могле да расвијетле злочин почињен 2001. године у Јагодини.

пантић

Како пишу Вечерње новости  умијешане су три особе.

Према писању овог листа, који се позива на изворе блиске истрази, постоје јаке индиције да су Д. Т. сада држављанин Њемачке, З. О. и С. К. из Босне и Херцеговине, умијешани у Пантићево убиство, односно имају директна сазнања о његовом премлаћивању на смрт.

Каква је њихова тачна улога у злочину 11. јуна 2001. и даље се истражује, а чланови комисије су изоловали неколико бројева мобилних телефона, који се повезују с нападачима на дописника „Вечерњих новости“ из Јагодине, наводи тај лист, додајући да је у вријеме убиства Д. Т. користио један од тих бројева.

„Фото-робот, који је направљен на основу исказа неколико свједока, а објављен је и у јавности, невјероватно личи на Д. Т. који је родом из БиХ“, наводи извор „Новости“ упознат са истрагом, додајући да је он сада држављанин Њемачке и да је промијенио презиме.

Предсједник Комисије за истрагу о убијеним новинарима, Веран Матић, рекао је у изјави за „Новости“ да „та једна особа из Њемачке“ још није саслушана.

„Немамо још одговор њемачких правосудних органа. Њемци могу сами да га саслушају или да дозволе нашим истражним органима. Ипак, и поред тога, могу да кажем да има видљивих помака у рјешавању убиства Милана Пантића“, рекао је Матић за „Новости“.

Матић је прије неколико мјесеци изјавио да седам радних група из полиције ради на расвјетљавању смрти Милана Пантића, као и да су се у тој истрази издвојила два правца.

Ријеч је, како је рекао, о пословању „Јагодинске пиваре“, док се други правац односи на цементару „Нови Поповац“ код Параћина.

„Милан Пантић је у „Новостима“ објавио серију текстова о криминалним радњама, посебно током приватизације у ова два предузећа“, подсећају „Вечерње новости“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here