Насловна Друштво Троје погинулих у удесу аутобуса на линији Сарајево-Херцег Нови

Троје погинулих у удесу аутобуса на линији Сарајево-Херцег Нови

0
ПОДИЈЕЛИ

У саобраћајној несрећи на путу Батаси – Шћепан Поље погинуле су двије држављанке Црне Горе, потврдили су Вијестима“ у конзуларном представништву Црне Горе у Сарајеву и портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данка Тешић.

policija rotacija

„Имена за сада немамо. Знамо само да настрадале двије држављанке Црне Горе. Идентитет треће особе се утврђује, али претпостављамо да је држављанин БиХ“, рекла је „Вијестима Тешић.

Тијела настрадалих особа извучена су из провалије и одвезена возилима фочанског погребног друштва у Фочу.

Тијела су извукли чланови Спасилачког клуба „Wоlf“ Фоча.

Саобраћајна несрећа на путу Батаси – Шћепан Поље догодила се синоћ око 23 сата, а у њој је тешко повријеђена Ранка Лучић (1958) из Херцег Новог.

Како је „Вијестима“ саопштено у Универзитетској болници у Фочи, Лучић је смјештена на Одјељење интезивне његе.

„Повријеђени су и Андреј Распоповић (1985), Ђорђе Бољевић (1982) и Азра Авдић (1989) сви из Подгорице. Они су смјештени у Центру за хирургију и ван су животне опасности“, казала је „Вијестима“ портпарол Универзитетске болнице у Фочи Наташа Ковач.

У саобраћајној несрећи погинуле су три особе док је 13 повријеђено, када је аутобус „Центротранса“ из Источног Сарајева слетио с пута, јавља БХРТ. Аутобус је саобраћао на линији Пале – Херцег Нови.

Повријеђени путници збринути су у Универзитетској болници у Фочи.

Обављен је и увиђај, којим је руководила Гордана Гачиновић, надлежна тужитељка Окружног тужилаштва из Требиња.

Горан Баковић из компаније Центротранс је за Клиx.ба рекао да је аутобус посједовао зимску опрему и да је технички био исправан.

„Аутобус је услед веома лошег стања на цести, која је прекривена снијегом и ледом и није посута средствима против смрзавања, склизнуо са пута у правцу кањона Дрине“, рекао је Баковић.

Саобраћај на путу Фоча – Шћепан Поље потпуно је обустављен због увиђаја и извлачења аутобуса из провалије у коју је слетио, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here