Насловна Издвојено „Трио гушт“ СДП- Демос- УРА, остаће у Влади Ђукановића

„Трио гушт“ СДП- Демос- УРА, остаће у Влади Ђукановића

8
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић оцијенио је у разговору за Побједу да тројка СДП, Демос и ГП УРА и након избора планира да партиципира у Влади премијера Мила Ђукановића и да због тога ништа не чини да спријечи изборне злоупотребе.

Због јасне намјере дијела опозиције, наговештава Кнежевић, Кнежевић, Фронт ће изаћи на парламентарне изборе који су планирани за октобар.

„Не смијемо дозволити да бивша опозиција са ДПС-ом још једном превари опозиционе бираче и грађане који желе промјене. Имали су прилику да нам се придруже 24. октобра, имали су прилику да не уђу у Владу Мила Ђукановића, али толико пропуштених прилика нијесу случајност, већ јасна намјера да покушају и послије избора остати са Ђукановићем. Зато је наша обавеза да спријечимо и Ђукановића и бившу опозицију да још једном баце сузавац на народ“, рекао је Кнежевић за Побједу.

Досадашњи учинак бивше опозиције у Влади Мила Ђукановића представља, сматра Кнежевић, и директно саучесништво у покушају ДПС-а да покраде још једне парламентарне изборе.

„Од помпезне најаве уласка по дубини и ширини бескомпромисних опозиционих експерата до чемерне цифре од четрдесет двоје добровољаца из првих породичних редова, страначких жираната, медијских зеленаша, првих и потоњих симпатија, другова и другарица из дјетињства чији ће једини експертизам бити да покушају остати код Ђукановића и послије избора. Наравно, једни су првих мјесец дана потрошили у покушајима да погоде зграду у којој им се налазе канцеларије, други да упале компјутер јер нијесу навикли на шифре, а трећи на израду визит карти у чијем заглављу пише „Влада Црне Горе“ надајући се каквој женидби или удадби“, рекао је он.

Иако су од стране „тројке“ „громогласно“ најављивани чврсти докази о изборним злоупотребама, од тога за сада нема ништа.

Кнежевић објашњава да је остало да делегирају још 158 својих експерата по дубини и ширини, „али изгледа да ни у породицама више немају заинтересованих“.

„Ипак, најгоре од свега је што се Ђукановић са сарадницима отворено спрда њиховој грамзивости, незнању и неспособности да га зауставе у још једној крађи избора чега су и они сами свјесни“, додао је он.

Министарство унутрашњих послова, на чијем челу се налази Горан Даниловић, није потврдило тврдње ДФ-а о 80 хиљада „фантома“ у бирачком списку. На питање да ли је то ипак доказ да су тврдње опозиције биле неутемељене, Кнежевићодговара да су локални избори у Тивту реализовани кроз фалсификаторску електронску идентификацију бирача показали да свако за два еура може направити идентификациони документ и имати право гласа на било којем бирачком мјесту у Црној Гори.

„Држављани Црне Горе који се налазе у бирачком списку, а живе ван наше државе, и од референдума нијесу користили бирачко право, представљају идеалан параван за реализацију штанцованих личних докумената. Посебно ће у мјестима гдје опозиција нема чланове својих одбора излазност бити као у Сјеверној Кореји са заокруженим гласачким листићима за вођу“, нагласио је он.

„Пошто је Рашко Коњевић недавно изашао са податком да 60 тајкунско државних фирми на име пореза дугује 120 милиона еура држави, МУП има једноставан задатак. Потребно је само да похапси већину власника и директора тих фирми пошто они представљају главну финансијску полугу ДПС-а у свим изборним циклусима. Након избора ове тајкунске фирме добијају све најважније вишемилионске послове у држави, и притом бивају изузете плаћања пореза држави. Дакле, пошто је министар финансија изнио доказе, ја очекујем реакцију дијела Владе. Ако ништа друго, макар да због сопствене немоћи напусте Владу Мила Ђукановића“, објашњава Кнежевић.

Он је објаснио да ДФ неће да уђе у комисију МУП-а за праћење изборног процеса јер не желе на било који начин да помажу Милу Ђукановићу у припреми, како је рекао, још једне изборне крађе.

„Никакве комисије, радне групе и управни одбори не могу зауставити разрађен систем изборних злоупотреба, само могу легализовати и нашминкати илузију процеса. У ствари, ријеч је млакој бури у чаши воде“, навео је Кнежевић.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Iz cijelog saopštenja g.Kneževića jedini je zaključak da će DF učestvovati na(Milovim) izborima u oktobru i pokušati ostvariti još jedan skupštinski mandat?
  Želim DF-u dobar rezultat i da se konačno oslobode partijaških šema sa izbornim listama gdje su non stop u vrhu liste isti ljudi,stručnjaci opšte prakse.
  Mi Bokelji želimo da nas zastupaju Bokelji.
  Koliko Bokelja ima u poslaničkom klubu DF-a?

 2. 0
  0

  A vala admine, što mi ne puštiš komentar ???
  Zar je srpska šajkače bilo kome uvrjedljiva ??
  Šta bi falilo da naši poslanici Mandić , Knežević i Peđa Bulatović stave ponosne srpske šajkače na narednu śednicu Skupštine ??
  Koma je to uvredljivo ?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here