Насловна Мозаик Трикови за уштеду струје и хлађења без клима уређаја

Трикови за уштеду струје и хлађења без клима уређаја

0
ПОДИЈЕЛИ

visoke-temperature

Иако је најлакше укључити клима уређај и расхладити се, рачуни за струју нису нешто чему се радујемо. Прочитајте алтернативна рjешења помоћу којих можете спустити температуру у свом дому и учинити себи боравак пријатнијим…

Замрачите простор

Током великих врућина замрачите собу како бисте спријечили да сунчеви зраци пробијају унутра и грију вас. Имајте на уму да 30 одсто врућине у просторију улази кроз прозоре, а спуштање ролетна или венецијанера, као и навлачење завјеса доста ће вам помоћи.

Затварајте врата просторија које не користите

На тај начин ћете спријечити да пријатан и хладан ваздух одлази у те просторије већ се стационира гдје вам је потребан. Наравно, када падне мрак отворите врата од свих просторија како би се провјетрило.

Постељина

Јако је важно да прилагодите материјал постељине годишњем добу. Иако су фланел и флис сјајни током хладнијих мјесеци, сигурно вам не пада на памет да се знојите у томе током љетњих? Зато одаберите чисти танки памук не само када је одјећа за спавање у питању већ и одјевне комбинације.

Укључите вентилацију

Венталација у купатилу, као и аспиратор у кухињи су обавезни током љетњих мјесеци. При свакој употреби их укључујте јер ће тако извлачити топао вазудх из просторије.

Отворите прозоре ноћу

Како температуре током љета мало падају ноћу ћете себи обезбиједити миран и пријатан сан. Само пазите да лежите на промаји и покријте се барем преко крста.

Што мање користите рерну

Довољно је вруће, а замислите колико тек када укључите рерну на 200 степени. Наравно, ако сте баш приморани гледајте да то буде у вечерњим сатима.

Гасите свјетло

Ако не боравите у некој простоји угасите свјетло иза себе. Ем ћете уштедјети струју, ем нећете додатно загријавати простор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here