Насловна Друштво Трибине у Грбљу и Никшићу – „Да се не заборави“

Трибине у Грбљу и Никшићу – „Да се не заборави“

0
ПОДИЈЕЛИ

Мировни покрет „Не у рат – Не у НАТО“, поводом обиљежавања 16. година од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију, организује трибине – „Да се не заборави“ у Грбљу и у Никшићу.

ne-u-nato-ruka

У сарадњи са Матицом Боке, Братством православне омладине Црне Горе, ветеранима 63. Падобранске бригаде трибина „Да се не заборави“ биће одржана у недјељу, 29. марта, у каноници горногрбаљског села Сутвара.

Гости на трибини биће посада 3.ракетног дивизиона 250. ракетне ПВО бригаде која је оборила Ф117 Ноћни соко на челу са потпуковником Ђорђем Аничићем.

Ђорђе Аничић био је замјеник команданта 3. ракетног дивизиона, помоћник руковаоца гађања у борбеној послузи која је за вријеме НАТО бомбардовања 1999. године 27. марта у 20.42 оборила авион Ф-117А Ноћни соко. Авион је пао у атар сремског села Буђановци. Авион је оборен ракетним системом С-125 Нева. Трећи ракетни дивизион је оборио и Ф-16 који је пао у рејону села Накучана код Шабца.

На трибини која ће почети у 19 часова биће приказан и краткометражни документарни филм о активностима Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“, а учесници трибине биће предсједник овог покрета Гојко Раичевић и предсједник УО Матице Боке Жељко Комненовић.

Трибина на исту тему одржеће се у понедјељак, 30. марта у Парохијском дому у Никшићу,  поводом 16. година од НАТО агресије на тадашњу Савезну Републику Југославију.

Гости трибине такође ће бити посада 3. ракетног дивизиона 250. ракетне ПВО бригаде која је оборила Ф117 „ноћни соко“, на челу са потпуковником Ђорђем Аничићем.

На трибини, која ће почети у 19 часова, биће приказан и краткометражни документарни филм о активностима Мировног покрета „Не у рат – Не у НАТО“, а учесници трибине биће предсједник овог покрета Гојко Раичевић и предсједник НВО За заштиту и планирање породице Марко Ковачевић.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here