Насловна Друштво Трибина „Ријеч“ УКЦГ: „Нијеми дијалози“ Милана Кнежевића

Трибина „Ријеч“ УКЦГ: „Нијеми дијалози“ Милана Кнежевића

2
ПОДИЈЕЛИ

Трибина „Ријеч“ УКЦГ у оквиру сегмента Нове књиге, представља недавно објављену песничку збирку Милана Кнежевића „Нијеми дијалози“ (УКЦГ, 2017).

Милан Кнежевић је рођен 24. марта 1980. године у Подгорици. Професор је српског језика и књижевности. Објавио је збирке поезије: “Депонија снова“(2007), „Авлија бивших“ (2011), „Дневник ситних грехова“ (2014), „Електронска идентификација бирача“ (2016).  Заступљен је колективним збиркама младих песника: “Дан послије будућности“ (1999), „Предио у праскозорје“ (2008) и антологији “Ван кутије“ (аутори с простора бивше Југославије; 2009).

У избору Радија Црне Горе и Библиотеке “Радосав Љумовић“ проглашен је за најбољег младог песника у емисији “Радио лига литерата“ 1997. године.

Бавио се и позоришном режијом. Члан је УКЦГ.

О књизи “Нијеми дијалози“, на овој првој промоцији, говориће књижевници: Ранко Јововић, Илија Лакушић и Драган Копривица.

Уредница Трибине је Милица Краљ.

Вече ће се одржати у уторак, 10.октобра у 19 часова у Духовном центру “Симеон Мироточиви“ на Немањиној обали, Предград 31.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Радио лигу литерата покренуо и заједно са уредницима Радија Црне Горе уређивао и водио књижевник и књижевни критичар,ПЕРИВОЈЕ ПОПОВИЋ, уредник у Народној библиотеци „Радосав Љумовић“ у Подгорици.
  Јавност има право да зна праве чињенице, и у исто вријеме ствароци имају право да се не заборавља и да се не потцјењује њихов искрени труд и рад за добро свих нас.

 2. 0
  0

  Поштовани,
  АКО ОВОЗЕМАЉСКО ЉУДСКО ДЈЕЛО И ДЈЕЛАЊЕ УОПШТЕ ЗАСЛУЖУЈЕ – ГОСПОД ЋЕ ГА ЗАПАМТИТИ И ПРЕДАТИ ЉУДИМА НА ВЈЕЧНО ПАМЋЕЊЕ, А АКО НЕ, НЕМА МУ ПОМОЋИ!

  БИБЛИЈА НЕМА ПОТПИСА АУТОРА, НЕМА НИ ЕП О ГИЛГАМЕШУ нпр, ИЛИЈАДА И ОДИСЕЈА ПРИПИСУЈУ СЕ ХОМЕРУ, А НИЈЕ УТВРЂЕНО ДА ЛИ ЈЕ ТО ЛИЧНО ИМЕ ИЛИ ОПШТИ ПОЈАМ ЗА НАРОДНУ СТВАРАЛАЧКУ ВЕЛИЧИНУ, СЛИЧНО ЈЕ И КАД СУ У ПИТАЊУ МНОГЕ ВЕЛИЧАНСТВЕНЕ СРПСКЕ НАРОДНЕ ПЈЕСМЕ.
  ЊЕГОШ ЈЕ “ ЛУЧУ МИКРОКОЗМА “ НАЗВАО „МОЈЕ МАЛО ДЈЕЛЦЕ“…

  Сујета је људска слабост која по себи руши праве вриједности… Захвалан на разумијевању – Перивоје Поповић, искрено, тако ми Бог помогао!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here