Насловна Мозаик Три напитка од банане који топе килограме

Три напитка од банане који топе килограме

0
ПОДИЈЕЛИ

 banana napitak

Упркос мишљењу да банану треба избjегавати уколико желите да изгубите килограме, она је једно од најпожељнијих састојака дијеталних напитака и то управо захваљујући калијуму који рjешава вишак воде у тијелу и влакнима који убрзавају метаболизам, чинећи у сарадњи с другим убицама масти попут лана и спанаћа праву инвазију на непожељне масне наслаге.

Банана обилује калијумом који помаже при уклањању вишка воде из организма, а једна банана садржи чак 450 мг овог елемента.

Осим тога природни шећери фруктоза, сахароза и глукоза одличан су извор енергије за наше тијело, па конзумирајући банану заваравамо глад.

Банану користимо у дијеталним напицима као базу којој додајемо природне топилице масти попут ланених сјеменки, бобичастог воћа и спанаћа који између осталог дају нашем тиjелу витамине и минерале.

1. Банана напитак с ланеним сјеменкама
Састојци:
– 1 наранџа
– 1 банана
– 2 чајне кашичице сирутке
– 2 чајне кашичице ланених сјеменки

2. Банана с бобичастим воћем
Састојци:
– 1 банана
– 1 шоља бобичастог воћа (боровница, малина, брусница)
– 1 чајна кашичица меда
– 1 чајна кашичица изренданог ђумбира
– пола шоље млаке воде

3. Банана напитак са спанаћем
Састојци:
– 1 банана
– 200 г опраног свјежег спанаћа
– пола шоље лајт јогурта
– трећина шоље зобених пахуљица
– 1 чајна кашичица меда

Припрема ових напитака једнака је за све врсте, само је потребно састојке убацити у блендер и измиксати. Ове дијеталне, али прије свега здраве напитке можете конзумирати као међуоброк или вечеру, иако најбољи учинак на тијело имају ујутро за доручак јер тада организам најбоље апсорбира и препознаје састојке који ће у овом случају направити праву инвазију на ваше масне наслаге наталожене око струка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here