Насловна Поглед Трг од оружја

Трг од оружја

5
ПОДИЈЕЛИ

Када би овога тренутка неко пао с Марса на которски Трг од оружја и питао локалним падежом шта се догађа у Црну Гору, добио би одговор да Мило Ђукановић влада већ кварат од вијека и да за све то вријеме опозиција с гинисовским стажом није у стању да га свргне.

MONTENEGRO-VOTE-EUДржавотворни кажипрст Мила Ђукановића, вербални перформанс

Шира верзија подразумијевала би сторију о томе како је Монтенегро једном ногом у НАТО-у а другом на каквој-таквој слободи, како посао какав-такав може да се нађе, али да перспективе какве-такве нема, јер је Црна Гора уроњена у бесперспективни систем периферних спојених геополитичких судова.

И да ствар буде гора по оне од 13 до 19 година, који се презивају на -теен, и који одбијају да повјерују како су удвориштво, комплекс ниже вриједности, колаборационизам, глупост, порез и смрт, непромјењиве категорије – стиже Црној Гори са Боком Которском нова радост у податку да је Миодраг Лекић одлучио да формира нову странку.

Ко је Миодраг Лекић, пита на которски Трг од оружја човјек пао с Марса?

То је – у скраћеној верзији – бивши дипломата кога су лидери гинисовске опозиције са скрајнуте европске географије ономад договорно представили пучанству да му буде вођа под условом да прво смијени Мила, демократског владику црногорско-приморског.

И сад, Лекић, који је био штован међу непоштованима, цијепа чак и тај наратив, те излуђује ионако слуђене циљне групе старије од 19. У средини која једина на свијету не памти политички устанак студентских мудах осјећа се неспособност Милових епигона да креирају нови политички, можда управо избавитељски мит.

Срби у Црној Гори немају своју партију. Нико да политички зине, и рикне као лав: Не у НАТО. Не у ЕУ, под понижавајућим условима.

У задње ме вријеме, ах, прогони јеретичка мисао по којој ће народ горски и приморски још и по добру помињати суверена Мила Ђукановића. Јер, иако је добрано изградио државотворни симулакрум, иако је профитирао једнако на девалвацији мита из 90-их година 20. вијека, иако свјестан да му слаби способност стварања нових митова, он једнако зна за двије ствари: наслиједио је стоку једну грдну, и опозициони пакет доказано неспособних лидера да стварају оперативно нове политичке митове.

Нека читалац не буде на овом мјесту ни у каквој сумњи.

Излажем се реалној опасности да ми многи Црногорци, били Срби, били Монтенегрини, једнако пожеле да коитирају с оцем.

Јер казујем јерес по којој ће се, о куку нама, чак и доба генерисаног хаоса, владавина Мила Ђукановића показати као доба боље од апсолутног хаоса за који још није установљено када ће да услиједи, премда једном мора.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Срби у Црној Гори немају своју партију. Нико да политички зине, и рикне као лав: Не у НАТО. Не у ЕУ, под понижавајућим условима.

  Господине Маловићу, за ово сам дужан да частим, макар кафу.

 2. 0
  0

  Ima li vise sramote i utopije nego kada poslije 25 godina „demokratije“ mora covjek da se zapitas da lij je Tito bio los ,naravno u poredjenju sa ovim skitacem,a ako se sve sagleda to je tako.I jos kraj teksta Nikole Malovica da ce biti haos kad ovaj ode je vise nego prorocanski,i jedan i drugi su namjerno ili ne sve tako podesili da se to i desi ,za nadati se je da novi vodja,ako kada i dodje ne pocne se zaklinjati u SRPSTVO jer koji to ucini mi cemo nestati,ne zato sto ce nas neko protjerai nego ce taj koji bi dosao i to rekao poceti kao Neron.Zato Srbi ipak sto mislite nije Tito bio los,,zar ne, korito je bilo puno,nekima mekinja a nekima krvi .

 3. 0
  0

  Slozio bih se sa autorom samo u jednom, da ce poslije Mila biti haos. A gluposti o NATO i EU necu da komentarisem. Ocito je da je u autorovom srcu „velika Srbija“ veca od Evrope?

  P.S. Nije mi jasno cije su one silne „srpske“ stranke (kao Nova Srpska Demokartija, itd.). Mozda bi autor mogao da definise sto on podrazumijeva pod pojmom „srpska partija“?

  • 0
   0

   pa pope otprilike ovako, nije dovoljno osnovati partiju i samo je u prefiksu nazvati srpskom i da je to to, npr obavjestajac mandic ili nesposobni i apsolutni anti lider danilovic su sve bez srbi(osim mozda na papiru) nema pravog politicara u cg koji bi ujedinio ovu zdravu crnu goru mada se i ona smanjuje svakim danom, sve je tako dobro kreirano i rezirano , mada sa ovom sakom jadnika to i nije bio neki poduhvat.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here