Насловна Мозаик Тренер Минесоте хвали Радуљицу

Тренер Минесоте хвали Радуљицу

0
ПОДИЈЕЛИ

Минесота је против Милвокија нанизала 14. пораз (98:84), али тренер Флип Саундерс, чија је екипа десеткована повредама, није разочаран напустио паркет дворане у Висконсину.

miroslav raduljica

Осмех на лице делимично му је вратио и Мирослав Радуљица који је са 4 поена и 2 скока за девет минута дебитовао за „вукове“ практично без тренинга са новим саиграчима.

„Мирослав има прилично брзе ноге за момка те висине. Данас је заиста тешко наћи квалитетне високе играче“,  рекао је Саундерс, објаснивши зашто је српски центар, кога су „вукови“ јурили још од половине децембра, потписао само десетодневни уговор.

Минесота је прво планирала да га ангажује до краја сезоне. Али наш центар је допутовао у Минеаполис са ровитим зглобом, повређеним док је играо у Кини, који тамо није адекватно здравствено трениран, па је управа одлучила да га ангажује на десет дана. Ако буде све у реду, следи потпис до краја сезоне.

Америчким медијима, иначе није промакла чињеница да наш центар, после три године, опет сарађује са Николом Пековићем, с којим је играо у Партизану. Такође, приметили су да је стигао још један брадоња. Чак је ветеран Мо Вилијамс у једном тренутку, мислећи од Мирослава да је Никола, пропустио да се упозна с њим.

„Можда ћу обријати браду да ме људи не би мешали са Николом“, шаљиво је рекао Радуљица, док је Пековић, у шаљивом тону додао да му није јасно како су успели да их помешају: „Лепши сам од њега“.

Тренер Саундерс истиче да је пријатељство два центра било само још један „плус“ да клуб ангажује Мирослава.

„Њихово пријатељство ће бити од помоћи обојици, али и нашем тиму. Никола може да објасни Мирославу како покушавамо да урадимо неке ствари. Нема дилеме да ће сазнање да имате поред себе некога кога добро знате, с којим можете да одете на вечеру, задржати позитиван став“, каже Саундерс.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here