Насловна Мозаик Тренер: Чиме је Веља ово заслужио?

Тренер: Чиме је Веља ово заслужио?

1
ПОДИЈЕЛИ

Крис Тидеј, тренер првака Европе Велимира Стјепановића, објавио је отворено писмо у ком прича о немогућности Пливачког савеза да подржи тренере и спортисте.

velja

„Имам срећу што сам део српског пливања последњих 5 година. Ја сам и увек ћу бити странац, али с’обзиром на топлу и гостољубиву српску културу, тренери и пливачи су ме увек третирали са поштовањем и достојанством. Надам се да ће се и ово писмо третирати на исти начин“, стоји на званичној Фејсбук страници британског тренера.

„У претходних 5 година сам видео многе промене, неке добре и неке лоше, али оно што је одувек било је то да је Србија земља са много талентованих пливача који желе да пливају и тренери који желе да уче и да се усавршавају. Српско пливање може да буде успешно ако има здраво окружење које тежи ка напретку. Нажалост, у последње време смо дошли у позицију у којој структура Пливачког савеза Србије више не може подржи тренере и спортисте на начин на који би требало“, наводи се у писму.

Тидеј истиче да ће се многи питати зашто има потребу да се бави проблемима српског пливања, додајући да он није тај који је најзаслужнији за Вељина одличја.

„Многи ће се питати зашто имам потребу да се борим око ових проблема … на крају крајева ја живим у Дубаију и тренер сам двоструког европског првака и вероватно мислите да немам никаквих проблема? Али, ипак имам… Марко Буквић је разлог зашто је Велимир двоструки Шампион Европе – а не ја. Многи од вас знају да је Велимир имао веома тешку повреду леђа када се вратио са Олимпијских игара 2012. Шест специјалиста је покушало и није успело више од годину дана да га опорави. Само уз Маркову стручност је Велимир био у стању да правилно тренира, а у овој години је Велимир постао двоструки европски првак у Берлину и бронзани на Светском првенству у малим базенима у Дохи. Без Маркове помоћи тренинзи би били тешки или немогуц́и. Свако ко сарађује са Марком зна колико професионално обавља свој посао и како ће издвојити све своје приватно време и труд да помогне било коме. Пре недељу дана је званично обавестио Пливачки савез Србије да више не жели да сарађује са њима. Ово је велики ударац, не само за Велимира, већ за целу сениорску репрезентацију“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here