Насловна Друштво Треће вече манифестације Ћирилицом: Представљање пјесникиње Њаголове

Треће вече манифестације Ћирилицом: Представљање пјесникиње Њаголове

0
ПОДИЈЕЛИ

Вечерас, 25.августа на програму између цркава од 20 часова је представљање пјесникиње Елке Њаголове која је и предсједница Свесловенске академије умјетности из Варне. Она ће говорити и о Ћирилу и Методију и почецима писмености код Словена, саопштено је данас из Народне библиотеке Будва.

За сјутра вече, 26.августа од 20 часова на програму Манифестације наћи се прича о староруском епу Слово о полку Игореве у преводу и препјеву Вере Хорват.

У недјељу, 27.августа, Манифестација Ћирилицом биће окончана бесједом проф. др Синише Јелушића поводом 170 година Горског вијенца и учешћем два румунска пјесника Славомира Гвозденовића и Лучијана Алексијуа.

Манифестацију Ћирилицом организује Народна библиотека Будве у сарадњи са Удружењем издавача и књижара Црне Горе од 23. до 28.августа, са циљем „да допринесе покушајима, да ћирилица буде равноправна и да се на ћирилицу не гледа као на израз неког екстремистичког културног пројекта“, казала је у име организатора, директорица Народне библиотеке у Буди Мила Баљевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here