Насловна Мозаик Tреба елиминисати праксу привилегованих у здравству

Tреба елиминисати праксу привилегованих у здравству

0
ПОДИЈЕЛИ

 Систем организовања јавних набавки за здравствене установе треба мијењати и прекинути са праксом да постоје привилеговане фирме и појединци, казала је „Вијестима“ директорица фирме „Осми ред Д“ Ангелина Вуковић.

domzdravlja-plav

Она је навела да Фонд за здравствено осигурање, који обавља јавне набавке у име здравствених установа, стално говори да остварује значајне уштеде али да је питање да ли је то заиста тако.Она напомиње да су, у међувремену, објављени подаци „о великој штети коју трпе грађани Црне Горе због набавке изузетно скупих тестова за биохемијске лабораторијске анализе“.

“Вијести” су објавиле да болнице реагенсе сада купују и по цијенама за 13 пута већим од оних које је иста фирма нудила на тендеру којег није реализовао Фонд здравства, што скупо кошта грађане који морају да их купују, али и државни буџет.„Тим поводом, упозоравали смо Фонд о потреби правовременог расписивања тендера за потребе свих општих болница.

Поставља се питање због чега је без образложења обустављена набавка током 2011. године, зашто је тадашња комисија чији су чланови били и представници лабораторија из општих болница и домова здравља, замијењена другом комисијом“, додала је Вуковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here