Насловна Друштво Трампови: Упознајте нову америчку прву породицу

Трампови: Упознајте нову америчку прву породицу

1
ПОДИЈЕЛИ

Будућа америчка прва породица блиско је повезан клан “селебритија“ навикнут на медијску пажњу, с банковним рачуном какав просјечни Американац тешко може замислити и у најлуђим сновима.

Меланија

Рођена у Словенији као Меланија Кнавс, трећа супруга Доналда Трампа постала је америчка држављанка 2006. и прва је ‘страна’ америчка прва дама након Енглескиње Луиз Адамс, супруге шестог предсједника Џона Квинсија Адамса (1825-1829.).

Бивша манекенка која говори пет језика, Меланија се ријетко појављује у јавности, али је стала уз Трампа када је испливала снимка његова вулгарног хвалисања у ‘освајању’ жена.

У одмаку од традиције, неће се одмах преселити у Бијелу кућу него остати у Њујорку док њихов десетогодишњи син Барон не заврши школску годину.

Није познато какву ће јавну улогу преузети, иако је обећала да ће бити „традиционална прва дама, попут Џеки Кенеди“ и заузимати се против злостављања на интернету и помагати сиромашним женама.

Медији су је исмијавали када је откривено да је на републиканској конвенцији у јул плагирала дијелове говора Мишел Обаме, другима се није свидјело што се током манекенске каријере сликала обнажена, а неки су се и питали је ли прво вријеме по доласку у Америку радила илегално.

Њена се популарност засад нити изблиза не може упоредити с мегапопуларном актуелном првом дамом.

Иванка

Трумпова 35-годишња кћерка Иванка сели се у Вашингтон што сугерише да Америка може очекивати активну прву кћерку, истакнуту предузетницу, мајку троје дјеце и љубимицу будућег предсједника.

Није најављено да ће имати неку формалну улогу, али је њезин супруг Џаред именован посебним предсједниковим савјетником. Пар ће зато луксузни стан у њујоршкој Парк Авенији замијенити смјештајем у помодној четврти Калорама у америчкој пријестоници. Претпоставља се да ће Иванка преузети дио борбе за племените циљеве каквима се иначе баве прве даме.

Током кампање залагала се за приступачнију бригу за дјецу запослених мајки и изједначавање плаћа жена и мушкараца, што су агенде које традиционално заговара Демократска странка.

Често је при руци оцу, али су медији критиковали њезину присутност на састанку будућег предсједника и јапанског премијера те због њезина пословног царства пропитују могући сукоб интереса.

Лијепа и увијек дотјерана, шармантна и интелигентна с дипломом угледног пословног факултета Wхартона, Иванка Трамп задужена је за његовање јавног имиџа и обављивање блиставих фотографија прве обитељи на Инстаграму на којем има 2,1 милиона пратилаца.

Џаред Кушнер

Иванкин супруг, богати 36-годишњи трговац некретнинама дјечачког лица, доживио је метеорски политички успон именовањем за посебног савјетника у тастовој Бијелој кући.

Познаваоци кажу да на Трампа има благотворан утицај тако што га смирује. Иако долази из демократске породице, тврде да је он био ‘мозак’ Трампове предсједничке кампање.

Дискретан и непоколебљиво лојалан, таста је бранио од оптужби за расизам и антисемитизам.

И у његовом случају јавља се забринутост за могући сукоб интереса и непотизам, али Кушнерови адвокати кажу да ће он своје пословање ускладити са савезним законом.

Дон млађи и Ерк

Два Трампова старија сина службено остају у Њујорку и преузимају вођење породичног пословног царства у очевом одсуству. Технички, о послу не би смјели разговарати с њиме, али Трамп засад није објавио да ће се потпуно повући из бизниса.

Дона млађег (39) отац описује као свог најбољег пријатеља. Он је, као и кћерка Иванка, завршио пословни факултет Wхартон.

Ерик је шест година млађи и понешто је у другом плану у односу на старијег брата.

Браћа су изазвала контроверзе хвалисањем о својим ловачким постигнућима и фотографијама с убијеним животињама током посјета Зимбабвеу.

Обојица су се, заједно са супругама Ванесом и Лауром, истицали у Трумповој предсједничкој кампањи.

Тифани и Барон

Тифани (23), Трампова је кћерка из другог брака. Наводно је названа према златари Тифани, која се налази одмах поред Трамповог небодера.

Дипломирала је на факултету у Пенсилванији и објавила музички сингл „Лике а Бирд“ 2011. Пјесма је на YоуТубеу преслушана милион пута.

Најмлађи син, Барон, десетогодишњак је и живи и иде у школу у Њујорку.

Клуб бивших жена

Трумп је први двапут разведени предсједник.

Прва супруга Ивана (67) бивша је чешка манекенка, данас предузетница која пола времена живи у Њујорку, а пола у Европи. Мајка је његово троје најстарије дјеце, али им је развод 1992. био буран и пунио је таблоиде.

Један од разлога за то била је и чињеница да је Трамп везу с будућом другом супругом Марлом Маплес (53) почео док је с првом још био у браку. Вјенчали су се 1993. и развели шест година послије. Данас живи у Калифорнији.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Одмах се уочава да се ради о атипичној америчкој породици гдје мушкарци носе гаће а жене сукње.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here