Насловна Политика Трампова администрација пуна генерала

Трампова администрација пуна генерала

0
ПОДИЈЕЛИ

Доналд Трамп ће, када 20. јануара ступи на дужност, постати амерички предсједник са рекордним бројем генерала у свом тиму, пишу Новости.

Наиме, на високе позиције у својој администрацији већ је именовао три бивша генерала, а претпоставља се да би још двојица могла бити именована.

Први је међу генералима у Трампову администрацију ушао Мајкл Флин, бивши шеф америчке војне обавјештајне агенције, који је именован за високу функцију савјетника за националну безбједност. Затим је кандидат за мјесто секретара за одбрану постао Џејмс Матис, који је у војсци „зарадио“ надимак Бијесни Пас. Последњи од тројице именованих бивших официра је секретар за унутрашњу безбједност, морнарички генерал, некад на челу јужне команде америчке војске Џон Кели, наводе Новости.

Интервјуисање морнаричког адмирала Џејмса Ставридиса и бившег главнокомандујућег снага у Ираку и Авганистану, потоњег шефа ЦИА генерала Дејвида Петреуса, наговјештава да би се официр могао наћи и на челу Стејт департмента, оцјењује лист.

„Мислим да је Доналд фасциниран војском откад је као 13-годишњак упућен на војну академију. Он вјерује да је нека врста холивудске верзије генерала из Другог светског рата“ каже Трампов биограф Мајкл Дантонио.

Трампову фасцинацију војним лицима потврђује и именовање Мајка Тромпеа, који је својевремено похађао „Вест поинт“ и затим постао официр, за шефа ЦИА. Нови главни тужилац Џеф Сешнс је резервиста са чином капетана, пишу београдске Новости.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here