Насловна Политика Трампов савјетник стигао у Москву

Трампов савјетник стигао у Москву

0
ПОДИЈЕЛИ

Савјетник новоизабраног предсједника САД-а Доналда Трампа, Картер Пејџ, стигао је у Москву, преноси „Спутњик“.

„Састаћу се са утицајним бизнисменима и идејним лидерима,“ рекао је Пејџ. Он би у Москви требало да остане до 13. децембра и обави низ разговора, али о садржају разговора није изнио детаље.

Подсјетимо, Пејџ је недавно изјавио да је Трамповој администрацији потребни људи који вјерују у потенцијал руско-америчких односа.

„Људи који у потпуности не разумију и не вјерују у потенцијал руско-америчких односа осуђени су на пропаст. Као и обично, скоро све се завршава тако што се руско руководство оптужује за неуспјешне преговоре,“ нагласио је тада Пејџ.

Пејџ Картер у раније радио у Москви у одељењу инвестиционе банке „Мерил Линч“, наводи „Спутњик“. Он је раније критиковао Хилари Клинтон због дубоког неповјерења на релацији Вашингтон-Москва, што је последица њеног боравка на функцији државног секретара. У јулу су амерички медији, коментаришући пут Трамповог саветника у Москву, скренули пажњу на чињеницу да је у говору пред студентима и новинарима он критиковао америчку политику према Русији. Тада су америчке обавештајне службе потврдиле да прате Пејџа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here