Насловна Насловна Трампов човјек одлаже ратификацију протокола о приступању Црне Горе НАТО-у

Трампов човјек одлаже ратификацију протокола о приступању Црне Горе НАТО-у

3
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник америчког Комитета за вањске послов Боб Коркер не гледа благонаклоно на чланство Црне Горе НАТО пакт, због чега се одлаже ратификација протокола о приступању.

Члан америчког Комитета за вањске послове Бенџамин Кардин казао је за вашингтонски лист “Рол Кол” да од републиканаца зависи да ли ће Конгрес ратификовати протокол.

“Челници републиканаца треба да одлуче да ли ће овај сазив Конгреса усвојити протокол. Приступање Црне Горе не треба да буде контроверзно, још увијек имамо времена да то урадимо у овом сазиву, ако то не учинимо, играмо на руку Владимиру Путину”, рекао је Кардин и додао да је Путин учинио све што је могао да би ометао парламентарне изборе у Црној Гори како би зауставио ширење алијансе.

Кардин је ову изјаву за “Рол Кол” дао истог дана када је Коркер посјетио Трамп Тауер, сједиште бизниса Доналда Трампа, новоизабраног америчког предсјеника, који је, како наводи вашингтонски лист, изразио жељу за ближим односима са Русијом.

Коркер, републиканац из Тенесија, био је један од кандидата за позицију државног секретара у Трамповој администрацији.

Ипак, републикански сенатор Џон Мекејн рекао је да он жели да се ратификација приступања Црне Горе НАТО-у заврши ове године. “Није сам имао прилику да разговарам са Коркером, али се надам да можемо дјеловати што прије”, рекао је Мекејн.

Демократски сенатор Крис Кунс рекао је да не зна разлог због којег Коркер одлаже усвајање протокола који је одлазећи предсједник САД Барак Обама доставио Сенату.

Вашингтонски лист наводи да из Коркеровог кабинета нијесу добили одговор због чега се процес одлаже. Наводи се и да су извори из Демократске странке означили Коркера као особу која је директно одговорна за одлагање, додајући да је један од демократа рекао да је Коркер напустио сједницу на којој је требало да се разматра Протокол.

Овај лист наводи и да Трампов тим за транзицију власти није одговорио да ли ће будући предсједник САД подржати пријем Црне Горе у НАТО прије него он ступи на дужност 20. јануара, као и да Бијела кућа није одговорила да ли су дали пристанак за одлагање ратификације протокола.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Sjajna vijest, ako se odrzi. Ustaski pokret udbe oko Lazovica, Markovica i „splendid-prve-osnovane 901“ je u tom slucaju, na korak od septicke jame. Osim sudjenja za pljacku i sva narucena nerasvijetljena ubistva, te popunjavanja zatvora, potrebna je potpuna izolacija svih pravoslavnih familija, koje su bile saucesnici u, skoro poluvjekovnoj diktaturi tih gubavaca-izroda.

 2. 0
  0

  Vijest ce se odrzavati – dok god ima publiku spremnu da proguta ovakve gluposti.
  Postoji arhiva na ovom portalu; citacemo, za dvije-tri godine, Gojkovo pismo Trampu. I smijacemo se. Dobro, Gojko nece.

 3. 0
  0

  Nema od ulaska u NATO nista.
  Nisu ludi da uzimaju vruc krompir u ruke.
  Uvlaciti zemlju u kojoj je 90% ljudi pro ruski orjntisano u NATO pakt je ludost.
  Meni Tramp ne djeluje kao ludak, pa mislim da od NATA nema nista.

  Tako da uskoro ocekujem neku koaliciju izmedju DPS-a i neke srpske partije i referendum za ulazak u NATO.
  Kako ce Djukanovic u tome proci, tesko je reci.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here